Vinnaren av Rum Designs formpris 2019

clh_emma_olbers_pressbild1 (kopia)Emma Olbers har gjort sig känd för möbeldesign på hög nivå, med miljön konsekvent i fokus. Det var med anledning av detta som hon kammade hem priset som Årets Designer 2019, när vinnarna i vårt förlags formtävling Årets Rum hölls den 4 februari. Genom att välja hållbara material och produktionssätt påverkar hon både producenter och konsumenter i en mer miljövänlig riktning.

Grattis! Hur känns det att vara Årets Designer?

Det känns superkul och ärofyllt! Jag försöker värna om klimatet och det är roligt att det uppmärksammas.

Hur skulle du beskriva din stil som formgivare?

– Jag tror att den är svensk, förhoppningsvis samtida, och ganska ärlig och naturlig.

Vad tror du om framtiden?

– Vi måste minska konsumtionshetsen, men vi kommer fortfarande att konsumera. Då får man istället göra genomtänkta val och då passar det bättre med till exempel en lite dyrare stol som håller i flera generationer.

Det spelar ingen roll om hon tar sig an en klassisk biblioteksinredning på Nationalmuseum eller en lampa för möbeljätten IKEA. Emma Olbers arbete genomsyras alltid av en stor respekt för naturen och på senare år har hon gjort sig känd som en av branschens främsta klimatkämpar. I vårt senaste nummer kan ni läsa hela vinnarintervjun med Emma, stort grattis!

 

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *