Möt konstnären Henrik Vibskov

Henrik-cafe-portrait-(c)-Alastair-Philip-Wiper-3Processed with VSCO with au5 presetKonstnären Henrik Vibskov låter sig inte begränsas. Med humor som verktyg rör han sig fritt mellan konstformerna och jakten på nya grepp är lika mycket ett arbetssätt som en kreativ överlevnadsstrategi. I ett av Victoria & Albert Museums mörkaste hörn finns en samling unika väggbonader från 1400-talet och framåt. Det är designvecka och Henrik Vibskov har fått i uppdrag att skapa en interaktiv installation i det långsmala gallerirummet. Resultatet går under namnet The Onion Farm. Kanske är det en vision om framtidens odling? Borstar av grön och vit plast utgör en tunnel. I klasar från taket hänger tiotusen handgjorda rödlökar av tyg och stora plastbubblor rymmer interaktivt ljud och ljus. Rum Design har gläntat på dörren till Vibskovs värld och ni läser intervjun i vårt nummer tio som ligger ute just nu. 

 

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *