Möt konstnären Evelina Kroon

Evelina-pressbild-1_RGBMNO_1947I vårt senaste nummer har vi träffat konstnären Evelina Kroon gör något så unikt konstverk med tejp. Nyligen kunde allmänheten ta del av hennes konst i en maxad utställning på Bukowskis, där hon tolkat och skapat inramningen åt Little Liffner och deras väskkollektion som lanserades under Stockholm Fashion Week. Det är inte det enda modesamarbetet Evelina gör. På gång är också ett projekt för ett klädmärke och sängkläder.

Berätta om din konst, din stil och vad du har på gång nu?

– Min konst kan ses som dekorativ men politisk. Jag arbetar mycket med repetition, att ta plats och att fylla tomrum. Jag inspireras av traditionellt hantverk, arbetar intuitivt eller minutiöst uträknat. Just nu arbetar jag vidare med min serie tejpverk. Parallellt med det gör jag mönster till ett klädsamarbete som är precis i uppstarten. Och så har jag just inlett ett mycket spännande projekt som har med sängkläder att göra.

Berätta lite kort om samarbetet med Little Liffner

– När Paulina, grundaren av Little Liffner, bestämde sig för att vara med på Stockholms modevecka ville hon samarbete med en konstnär och kontaktade då mig. Paulina jobbade på sin kollektion parallellt med att jag producerade tavlor och byggde upp rummen. Utställningen blev maxad och återspeglar vårt samarbete på ett fint sätt.

Nämn ett talesätt som du lever efter?

– Yolo. Jag är exempelvis rädd för många saker och försöker då tänka så för att våga, även om det sällan blir så.

Om du vill läsa mer om Evelina och vårt möte med henne kan du bläddra fram till sista sidan av vårt magasin.

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *