Humoristisk kontrast signerad Henrik Vibskov

Vinröda tyglökar hänger i klasar från en långsmal tunnel av plastiga snöborstar i grönt och vitt i ett av Victoria & Albert Museums gallerier. Ljuset är dämpat eftersom installationen delar rum med en rad bräckliga gobelänger från 1425 och framåt. Den dunkla miljön blev startskottet för Henrik Vibskovs idé om något som gror under marken – och resultatet blev The Onion Farm – en humoristisk reflektion av samtiden som väcker tankar om urban odling och framtidens mat.

– Mitt uppdrag var att skapa något som människor kan vara en del av. Något som kan relatera till gobelängerna, men som samtidigt kan sticka ut. Jag hoppas att besökaren kan kliva in i en annan liten värld och dimension – och samtidigt se gobelängerna. Det är mer en upplevelse än en installation – det är en egen surrealistisk värld, säger designern Henrik Vibskov.

Allt material i installationen är konstgjort. Här finns faktiskt inte en enda naturfiber, eftersom museet är noga med att inget får riskera att skada de uråldriga verken i rummet. Men i konstrast till de gamla verken – som anslut inte får vidröras – är Vibskovs värld definitivt av det mer taktila slaget. Besökaren kan både promenera igenom och känna på de olika delarna eller aktivera de subtila inslagen av ljus och musik.

oy_zHsJA

ldf-hv-043_copy EVhkaHQQ xSW4s7bQThe Onion Farm är en del av London Design Festival 2018 och visas på Victoria & Albert Museum i London till och med den 23 september.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *