Föremål av konstnären Per B Sundberg

En trend som bara växt sig starkare är små dekorativa föremål och figuriner. Ikea har anammat trenden och har nu gjort ett samarbete med konstnären Per B Sundberg, en av Sveriges mest kända glas- och keramikkonstnärer. Hans konst präglas av humor men också ett  gediget hantverk. Samarbetet resulterade i kollektionen “Föremål” som består av prydnadsföremål och figuriner.

– Gränsen mellan fint och fult, det är där jag befinner mig. Och där vill jag vara med FÖREMÅL. Som konstnär har jag alltid arbetat hantverksmässigt, på ett intuitivt sätt som drivs av upptäckarlust. Mina verk har ofta en funktion, de är ett slags vardagsföremål som överraskar, säger Per B Sundberg.

Kollektionen kommer att säljas i en begränsad upplaga i 16 varuhus i Sverige från 7 september.

IKEA-FÖREMÅL-ljusstakar

IKEA_FÖREMÅL_kuddfodral_PH152282 IKEA_FÖREMÅL_vas_PH152301 IKEA_FÖREMÅL_askar_PH152287 IKEA_FÖREMÅL_PH152277 Nike_Karlsson_Per_B_Sundberg_PH152862 IKEA_FÖREMÅL_PH152297Foto: Ikea

Styling: Linnéa Salmén


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *