DAGS ATT SÖKA DESIGNPRISET

Vill du få ut en produkt på Designtorget och Malmstensbutiken samtidigt som du bidrar till social hållbarhet? Då är Designpriset något för dig. Sista ansökningsdag är 30 juni.

För tredje året i rad arrangerar Uppsala Stadsmission i samarbetar med Designtorget och Malmstensbutiken tävlingen Designpriset. Nu är sista chansen att skicka in sitt bidrag. Tävlingen riktar sig till nya talanger, studenter och nyutexaminerade som ännu inte hunnit etablera sig i branschen. Vinnaren av Designpriset sitt bidrag, en inredningsprodukt eller möbel, producerad lokalt och hållbart. Dessutom kommer den vinnande produkten finnas till försäljning hos Designtorget och i Malmstensbutiken, lagom till julhandeln.

Vad skiljer Designpriset från andra designtävlingar?
– Designpriset är inte en vanlig tävling, dels ger den studenter och nyexaminerade formgivare möjlighet att komma ut på marknaden. Dels bidrar vinnarbidraget till en produktion som påverkar samhällsutvecklingen och miljön positivt genom att det skapar fler arbetstillfällen lokalt för människor som arbetstränar, säger Dirk Kehr, föreståndare för Uppsala Stadsmission och initiativtagare till Designpriset.

Förra årets vinnare var Björn Sundelin med sin gunghäst ”Gungel”, som fortfarande finns ute till försäljning.

blå plus förpackning delar Gungel-3

Sista ansökningsdag är 30 juni. Mer information om Designpriset, ansökningskriterier och produktion, finns på www.uppsalastadsmission.se/designpriset/.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *