Vinnaren av Årets Designer 2018

Årets Rums pris Årets Designer gick i år till Stoft Design Studio. Skåpet Whittle Away är ett exempel på hur denna begåvade malmötrio skapar nya möbler och inredning utifrån hantverk och historia.

Så här lyder motiveringen:

Malmötrion Stoft design studio design handlar om att medvetet utforska produktion och hantverk utifrån vår historia för att skapa ny design som passar framtiden. Resultatet är en lika funktionell som estetisk design med poetiska toner, vars DNA är material, hantverk, innovation och hållbarhet.

CABINET_15-Whittle-awayCABINET_17-1

Stoft-collage_test_small-1024x468
Stoft Design Studio består av Jenny Ekdahl, Ola Nystedt och Joel Herslow.

De två övriga nominerade till Årets Designer 2018 var:

Design Lab S
En unik kollektiv designstudio i Skärholmen utanför Stockholm, som sammanför professionella designers och barn med övertygelsen om att alla bör få chansen att utforma hur världen ska se ut.

Sanna Lindberg Fotograf Photographer Photography
Sanna Lindberg Fotograf Photographer Photography

Daniel Rybakken
Den norska ljusdesignern Daniel Rybakken mejslar med noggrannhet och precision fram objekten i sin renaste form och där ljus och rumslighet slår följe med funktion och estetik.

Artek_Rybakken_Kiila_coat_rack_podium_photo_KalleSanner_and_DanielRybakken
Priset delades ut i måndags på Oscarsteatern. Årets Designer är en av Årets Rums fem priskategorier.

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *https://magasinetrumdesign.se

Konst & kultur

 • Vinnaren av Årets Designer 2018

  Årets Rums pris Årets Designer gick i år till Stoft Design Studio. Skåpet Whittle Away är ett exempel på hur denna begåvade malmötrio skapar nya möbler och inredning utifrån hantverk och historia. Så här lyder motiveringen: Malmötrion Stoft design studio design handlar om att medvetet utforska produktion och hantverk utifrån vår historia för att skapa […]

 • Chefen till alla barnen

  Det är svårt att fånga Piero Lissoni. Men rätt vad det är sitter den hett eftertraktade formgivaren mitt emot med en frukostcroissant och en cappuccino och avslutar en annan intervju över mobilchatt. Tillsammans med Nicoletta Canesi öppnade han arkitektbyrån Lissoni Associati 1986 och fyrtio år senare har de kontor i Milano, Miami, Tokyo – och sedan 2008 i […]

 • Max Lamb och groteskerna

  ”Groteskt” är ett av orden som Max Lamb använder om sin designgärning. Såväl mode- och designvärlden fascineras av den unge brittens konstliknande möbler som kom på blixtvisit till Stockholm innan sommaren. Text Sofia Hallström (Acne Studios flaggskeppsbutik på Madison Avenue i New York) Det ser nästan förhistoriskt ut. Grovhugget, rått och skulpturalt – britten Max Lamb […]

 • Operfekta kvinnor ställs ut

  För er som befinner er i Stockholm 21-24 maj visas konstutställningen Törstiga Hjärtan av Emelie Sandahl på ett av stadens nyöppnade it-ställe, Hobo Hotell. Emelie Sandahl målar i akryl och använder en särskild skrap- och tryckteknik för att få fram rätt känsla av operfekta personligheter. Törstiga Hjärtan visas på Hobo Hotells yta Spaceby, Brunkebergstorg 4, Stockholm.