Ferm Livings demokratiska design

I en gammal chokladfabrik i ett industriområde i utkanten av Köpenhamn ligger Ferm Livings studio. Med sitt heltäckande koncept och känsla för de viktigaste trenderna har Ferm Livings inredning letat sig in i många hem, långt utanför Danmarks gränser.IMG_1000Foto Martin Persson

Mjuk sammet, smutsiga pasteller och mässings- detaljer. Trenden med art-déco-inspirerad inredning i förföriska miljöer har fått redaktörer på inredningsmagasin och inredningsbloggar att gå bananas. Alla tycks älska art déco-stilen som suggererar en avslappnat lyxig livstil, en sorglös tillvaro i ett ombonat men modernt hem.

Ferm Livings höstkollektion andas allt det där, men till snällare priser än de exklusiva designföretagens. Hos Ferm Living kan du köpa samma trend i mellanprisklass. Kanske
i form av en sammetspuff, en vacker rumsavdelare eller kuddar i djupa kulörer som går rakt in i alla modemedvetna heminredares hjärtan.

27_9425

29_9470

02_9039

13_9157

Vilka är dina formmässiga influenser?
– Jag gillar enkelheten i den danska designen från 1900-talet och det närbesläktade asiatiska formspråket är superinspirerande för oss.

På hyllorna i Ferms studio i den gamla chokladfabriken står vackert staplade bruksföremål signerad de själva – keramik, karaff och glas i serien Ripple och det flitigt medieexponerade svarta skåpet Haze Vitrine med armeringsglas.

38_5716Haze-vitrine

Hur kom ni på idén med armeringsglas?
– Idén kommer från skåpen som finns i danska skolor och som har försetts med armeringsglas för att förhindra inbrott. Jag älskar att hitta material som är omoderna eller bortglömda och hitta nya sätt att använda dem på. Det är så vi jobbar!

 

Text Susanne Johansson


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *https://magasinetrumdesign.se

Reportage

 • Ferm Livings demokratiska design

  I en gammal chokladfabrik i ett industriområde i utkanten av Köpenhamn ligger Ferm Livings studio. Med sitt heltäckande koncept och känsla för de viktigaste trenderna har Ferm Livings inredning letat sig in i många hem, långt utanför Danmarks gränser.Foto Martin Persson Mjuk sammet, smutsiga pasteller och mässings- detaljer. Trenden med art-déco-inspirerad inredning i förföriska miljöer […]

 • Ann Ringstrand

  Hope-grundaren Ann Ringstrand har lämnat modebranschen. Med nytt varumärke som bär hennes namn gör hon allt från dofter till smycken, kläder och tekoppar. Vi blev nyfikna på Ann och ställde några frågor om vad hon läser, tittar på och gillar mest just nu. Vad lyssnar du på? – Jag lyssnar på podden Skäringer & Mannheimer. Vilken […]

 • Gnistrande former

  Att arbeta med diamanter och ädla stenar är vardag för Danielle Larsson som designar exklusiva smycken för alla tillfällen. De gnistrande smyckena från Rare Jewelry tillverkas för hand i ateljén i Stockholm. De bär namn efter mytologins gudinnor och har en form som kännetecknas av unika detaljer.

 • Det bästa av två världar

  Formgivaren Nina Jobs har skapat nya mönster tillsammans med minoritetsbefolkningen i en by i Thailand. Mönstren har vävts på deras traditionella sätt, utifrån ett unikt hantverkskunnande. Projektet Mélange sammanflätar ett rikt kulturarv med modern design.