Ann Ringstrand

Hope-grundaren Ann Ringstrand har lämnat modebranschen. Med nytt varumärke som bär hennes namn gör hon allt från dofter till smycken, kläder och tekoppar. Vi blev nyfikna på Ann och ställde några frågor om vad hon läser, tittar på och gillar mest just nu.annringstrand_portrait_col_2

Vad lyssnar du på?
– Jag lyssnar på podden Skäringer & Mannheimer.

Vilken bok påverkades du mycket av nyligen?
Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker.

Vad läser du just nu?
– Jag är inne i en lättsam romance-period och läser just nu alla Simona Ahrnstedt romaner. Mycket bättre än många av hennes internationella kollegor i genren.

314_I_am_Necklace_Black_black 305_Mon_Bracelet_Silver_black

Dina favoritfilmer?
– Jag är svag för actionthrillers som Bourne och The Departed. På senaste tiden är det mest serier som Game of Thrones, Billions och Stranger Things.

Talesätt eller visdomsord som du lever efter?
– Känslan av tacksamhet hjälper mig i många situationer.

Vad gör du helst när du är ensam en ledig dag?
– Yogar och promenerar och dricker gott te.

Ditt favoritsemesterställe?
– Jag älskar att vara på vårt lantställe i Sörmland. Nästa gång vi åker till värmen vill jag till Grekland, där jag hittat några fina ställen.

439_Cup_Black 434_Scented_oil_for_burner_Gather

Konstnär som du uppskattar?
– Dansken Vilhelm Hammershøi.

Din inre drivkraft?
– Upptäcka och skapa, sedan dela med andra.

Något du är extra svag för?
– Jag älskar gott te och ceremonin runt testunden.

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *https://magasinetrumdesign.se

Reportage

 • Ferm Livings demokratiska design

  I en gammal chokladfabrik i ett industriområde i utkanten av Köpenhamn ligger Ferm Livings studio. Med sitt heltäckande koncept och känsla för de viktigaste trenderna har Ferm Livings inredning letat sig in i många hem, långt utanför Danmarks gränser.Foto Martin Persson Mjuk sammet, smutsiga pasteller och mässings- detaljer. Trenden med art-déco-inspirerad inredning i förföriska miljöer […]

 • Ann Ringstrand

  Hope-grundaren Ann Ringstrand har lämnat modebranschen. Med nytt varumärke som bär hennes namn gör hon allt från dofter till smycken, kläder och tekoppar. Vi blev nyfikna på Ann och ställde några frågor om vad hon läser, tittar på och gillar mest just nu. Vad lyssnar du på? – Jag lyssnar på podden Skäringer & Mannheimer. Vilken […]

 • Gnistrande former

  Att arbeta med diamanter och ädla stenar är vardag för Danielle Larsson som designar exklusiva smycken för alla tillfällen. De gnistrande smyckena från Rare Jewelry tillverkas för hand i ateljén i Stockholm. De bär namn efter mytologins gudinnor och har en form som kännetecknas av unika detaljer.

 • Det bästa av två världar

  Formgivaren Nina Jobs har skapat nya mönster tillsammans med minoritetsbefolkningen i en by i Thailand. Mönstren har vävts på deras traditionella sätt, utifrån ett unikt hantverkskunnande. Projektet Mélange sammanflätar ett rikt kulturarv med modern design.