Sofistikerad lyx

Har man lyckats placera sig på en av de bästa platserna i Paris, längst upp på den nästan två kilometer långa avenyn Champs-Élysées, är det nästan självskrivet att man har varit en av Paris främsta trendsättare i mer än 60 år. Så när restaurangen som ligger i det ikoniska shopping- och underhållskomplexet Publicis Drugstore skulle ändra signatur, blev det Tom Dixons designbyrå Design Research Studios DRS som tog sig an projektet i den franska huvudstaden.


Drugstore_3304

Den nya restaurangen, som fått namnet Le Drugstore, har minst sagt stora skor att fylla. Dess föregångare öppnades 1958 av Marcel Bluestein-Blanchet och designades för att ta amerikansk service- och barkultur till den franska publiken. Komplexet, som hölls öppet till klockan två på natten, erbjöd allt från böcker, bakverk och smycken till cigarrer och champagne. Med sin fantastiska utsikt över Triumfbågen befinner sig Le Drugstore och dess terass (öppet året runt) i hjärtat av detta lyxkomplex.

Drugstore_3049

Drugstore_3261_b

När DRS tog sig an det ikoniska stället började de med att riva ut hela inredningen för att ersätta den med design i ärliga, naturliga material utvalda för att med tiden få en vacker patina. Väggarna kläddes i vackert trä och den tonsättande, unika marmorbaren kompletterades med textilier i djupa oxblodstoner och mässingsarmaturer som tillsammans utgör en modern flirt med det glamorösa och sofistikerade 1950-talet.

Drugstore_3333Drugstore_3287

Loungen ramas in av en stor bokhylla i mässing och glas, vilket ger intima ytor och minskar bullret från butikerna. En exklusiv kollektion av stolar har designats speciellt för Le Drugstore. Stolarna, som är gjorda i stål och läder, är inspirerade av originalmöblerna som designades för Publicis Drugstore av den hyllade 1950-tals-designern Mathieu Matégot. I loungen visas en samling av Tom Dixons Micro Wingback fåtöljer upp.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *https://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]