Traditionella och digitala tekniker förenas

År 2006 fick bröderna Charlie och Niklas Johansson en idé om att testa något helt nytt när det kom till tapeter och väggdesign, de ville skapa skräddarsydda digitala fototapeter och det blev starten för Photowall. Sedan starten har företaget samarbetat med nya designers, välkända varumärken och illustratörer för att skapa unika produkter. Photowalls senaste designsamarbete är med den norske formgivaren Andreas Engesvik. De har tillsammans skapat tapetkollektionen Manuscript där traditionella och digitala tekniker förenats, varje mönster målades först för hand av Andreas och därefter trycks de digitalt i Photowalls studio i Stockholm.

Tapetens handmålade mönster skapar liv och rörelse vilket i sin tur ger kollektionen en intressant dynamik. Med inspiration från äldre tekniker har Andreas skapat tre mönster, alla i olika färgställningar. – Jag har länge varit fascinerad av handens avtryck och dess kapacitet och egenskap att skapa ting. Då det digitala ofta relateras till teknik knyter handens uttryck snarare an till kroppen, sinnet och naturen. Manuscript är en visuell och estetisk kollektion som bidrar till att skapa ett personligt rum genom att utforska relationen mellan dessa olika uttryck, berättar Andreas Engesvik.

Nicklas Johansson, en av Photowalls grundare berättar vidare om deras senaste samarbete -Det känns jättekul att Andreas vill skapa tapetmönster med oss. Andreas förståelse för form och vår känsla för tapet så tror vi på ett väldigt lyckosamt samarbete. Då vi trycker på beställning och har vår egen produktion lokalt kan vi kvalitetssäkra våra produkter på ett annat sätt än om man har sin produktion utomlands. På så sätt erbjuder vi hög kvalitet i alla led till en global marknad.

Manuscript finns i tre olika mönster; Berries, Shelter och Rain och varje mönster finns i två olika färgutföranden. Tapeterna säljs exklusivt hos Photowall och beställs som måttanpassade fototapeter för 325 kronor per kvadratmeter.

Text: Therése Nyström & Sofia Andrén @evenstevenagenturer

Bilder: Photowall

 

 

 

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *https://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.