Träningsredskapen flyttar in i finrummet

År 2013 grundade Alexander Lervik Tingest, ett varumärke som designar produkter för hemmet med engagemang för naturmaterial, hållbarhet och ekologiskt tänkande. Fokus ligger på det Skandinaviska designarvet och majoriteten av objekten tillverkas i Sverige av noga utvalda hantverkare.

Med det ökade intresset för träning och välmående i dagens samhället har Tingest nu med sin nya kollektion riktat in sig på träningsredskap. Oftast har vi dessa redskap undanstoppade i en låda eller under sängen, men detta har Tingset sett till att hitta en ändring på. Deras träningsredskap är vackert utformade i lyxiga material. Visionen är att folk kommer vilja ha dem synliga i sina hem som en naturlig del av inredningen.

Att göra träningsredskap som även fungerar som inredningsdetaljer ökar även deras tillgänglighet, vilket även är nyckeln till att man faktiskt använder dem istället för att de samlar damm under sängen. ”Ett problem för dem av oss som lever i ett begränsat utrymme är att hitta någonstans att lagra utrustning när den inte används. Därför har vi fokuserat på att utveckla en elegant utrustning som är både funktionell och tilltalande för ögat, och kan placeras framträdande i alla rum “, säger Tingest grundare Alexander Lervik.

Kollektionen består a en samling redskap gjorda i naturmaterial som bambu, kork och marmor. Hantlarna och Kettelbellen finns i flera olika vikter, från nybörjare till atlet. Nu har vi helt enkelt ingen ursäkt för att skippa träningen längre, vi gör oss redo att träna med stil.

Text: Therése Nyström & Sofia Andrén

Foto: Tingest


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *https://magasinetrumdesign.se

Designsnack

 • SMYGLÄSNING Beckmans – dokuföljetong

  Del 2 – Från studentkorridor till parkbänk Nästa nummer ligger i tidningshyllan 24 maj, men redan nu bjuder vi på smygläsning.   Det har blivit dags för nästa del i vår dokuföljetong där vi följer åtta talanger från designskolan Beckmans. I den här delen har Märta och Sanna fått i uppdrag att göra en parkbänk. Text SOFIA […]

 • AVSIKTLIG , EN FORMSTARK NYSTART

  Ikea och 10-gruppen År 2015 bestämde sig de återstående medlemmarna i det ikoniska designkollektivet att det var dags för en förändring. Trots att det fortfarande gick bra för 10-gruppen så ville de lämna över stafettpinnen. Förfrågan gick till Ikea som nu är förvaltare av en stor del av 10-gruppens mönsterskatt. Fritt från nostalgi Samarbetet med 10-gruppen är ingen […]

 • Designtorget och Beckmans väcker tankar kring hållbarhet

  För tredje året i rad presenterar Designtorget och Beckmans Designhögskola sitt samarbete för att ge unga formgivare en möjlighet att redan på ett tidigt stadium arbeta med branschanknuten produktion.

 • Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.