Stilfulla arbetslampor

 

 

 1. SUPERKLASSIKERN AJ bordslampa, designad av Arne Jacobsen för Louis Poulsen. Skärmen går att rikta och lampfoten har en hålighet som ursprungligen var avsedd för en askkopp, 6 015 kr.
 2. OMTYCKT LAMPMODELL med retrokänsla. Det smäckra stativet är i mässing med en lackad lampskärm i typisk 50-talsmodell. Designad av Greta Magnusson Grossman 1947 för Gubi, 4 195 kr.
 3. SMART SKRIVBORDSLJUS med två riktade ljuskällor. Design Jon Eliasson för By Rydén, 2 499 kr.
 4. DEN KLASSISKA LAMPAN Flower Pot VP4 med en tidlös form. Den globformade lampan sprider ett bra arbetsljus. Från &tradition, design Verner Panton 1969, 2 995 kr.
 5. DEN DESIGNSÄKRA LAMPAN Tab är formgiven av Edward Barber & Jay Osgerby för Flos. Med den vridbara skärmen är den perfekt på arbetsbordet, 3000 kr.

Av Lisa Kruse
https://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.