Med inspiration från en ekvation

Pythagoras är ett stilrent konsolsystem för vägghängda hyllor, formgivet av designern Gustav Rosén för Maze. Som namnet antyder, har Gustav inspirerats av geometrin och konsolsystemet är en förlängning av Pythagoras ekvation, som anger att om två sidor av en rätvinklig triangel är kända, kan längden på den tredje sidan avslöjas.

Pytagoras konsolsystem passar perfekt i såväl vardagsrum som sovrum och kök. Genom att matcha hyllplan med de triangelformade konsolerna kan man skapa sitt egna unika uttryck för just sin hylla. När hyllan placeras på väggen en ger den ett luftigt och svävande intryck i rummet, allting bygger på att de unika konsolerna kan användas på fyra olika sätt: över och under hyllplanet, på olika håll samt i hörn. Detta är ett genialiskt och lekfullt sätt att göra det möjligt för oss alla att använda vår kreativitet och anpassa hyllan utefter våra egna behov.

Konsolerna är tillverkade i pulverlackerad ståltråd och finns i fem färger; vitt, svart, bordeaux, grönt och mässing. Man kan kombinera hyllplanen med egna hyllor, men vill man göra det enkelt för sig köper man till Pytagoras egna hyllplan med förborrade hål för förankring. De tillhörande hyllplanen finns i fyra olika utföranden; svart, vitt, valnöt samt vitpigmenterad ek.

Text: Therése Nyström & Sofia Andrén @evenstevenagenturer

 
https://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.