Inredningsaccessoarer med attityd

Det brittiska designvarumärket Buster + Punch grundades 2013 av Massimo Buster Minale, arkitekt och designer. Nu tre år senare har märket vuxit till ett showroom i London och en nyöppnad konceptbutik/showroom på Östermalm i Stockholm. Inspirerade av Londons musik– och konstscen och ett ideligt samarbete med musiker, modedesigners, motorcykelmekaniker samt gatukonstnärer har Buster + Punch utvecklat en unik design och skapar produkter i noga utvalda material. Nu lanserar de sin första kollektion inredningsaccessoarer: Machined.

Machined består av en ljusstake, diffuser, bricka, vas samt serveringsbricka med två tillhörande whiskyglas. Material som solid mässing, borstat stål och handblåst glas har skickligt bearbetats och utformats till fem unika designobjekt formgivna för att placeras stilrent var för sig eller tillsammans som en enhet.

– Vi ville skapa en uppsättning inredningsacessoarer som visar vår kärlek för att arbeta med metaller. Det är är något magiskt med att du kan köpa ett enskilt objekt eller samla flera delar och skapa din egen personliga serie över tid, din egen ”show-stopping centerpiece” säger Massimo Buster Minale, grundare, arkitekt och designer.

Har ni vägarna förbi Stockholm kan ni besöka Buster & Punchs butik på Artillerigatan 25 – en underbar oas i storstadsdjungeln, fyllt till bredden med vackra föremål.

Text: Therése Nyström & Sofia Andrén @evenstevenagenturer

 

 
https://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]