Dämpat, tidlöst och jordnära

Kristina Stark formger och producerar sina egna produkter med hjälp av omsorgsfullt utvalda och skickliga hantverkare. Många av hennes produkter har redan blivit klassiker och finns att köpa i designbutiker och museibutiker runtom i hela världen. Still Life Kollektionen lanserades för första gången under hösten 2015 och utökas nu med en tillbringare och kanna. All delar i uppsättningen är handgjorda i väl valda material.

De lanseras i två olika storlekar, för mjölk till kaffet, såser eller vatten. Produkterna är dämpade, tidlösa och kommer i fyra olika jordnära färger.
– En tillbringare pockar förr eller senare på uppmärksamheten och som formgivare är det något jag inte tror man ”kommer undan” med. En tillbringare är ett ytterst funktionellt ting. Dessutom tycker jag om betydelsen av ordet tillbringare. Att bringa något till någon. Med en tillbringare kan man endast utföra en handling eller en gest som är god, säger Kristina Stark.

Tidigare i år lanserades Still Life Spillkum, en personlig nytolkning och uppdatering av dåtidens spillkum, en stor skål med hällpip. Still Life Spillkum är anpassad för dagens liv och behov, är till för att användas varje dag och tål såväl ögats som handens slitage. En spillkum är ett fantastiskt användbart kärl som man kan använda till allt; knåda deg, blanda och röra ihop olika ingredienser i eller använda den som uppläggningsskål för sallader, soppor, pasta, bröd, potatis, etc.

Varje del i kollektionen fyller sin funktion, där alla delar är lika väsentliga, avsedda att användas om och om igen
– Detta är ingen servis. Det är ett set. Att köpa en servis kan vara förenat med viss ångest. Vilken färg skall man välja, vilken form, vad är trenden nu, vad blir den framöver? Måste man äga en hel servis? Min förhoppning med Still Life är att göra tillvaron lite enklare och mindre kravfull.” säger Kristina Stark.

Text: Sofia Andrén & Therése Nyström @evenstevenagenturer