Fritz Hansen öppnar butik i Köpenhamn

Nu har Köpenhamn fått sin alldeles egna Fritz Hansen-oas. Ett rent paradis för den inredningsintresserade. Butiken har en nordisk, enkel och hemtrevlig atmosfär med ett distinkt Fritz Hansen DNA som skapats med naturliga färger och material. All konst på väggarna är växlande utställningar från olika konstgallerier. Allt i butiken är till salu, även bilder, böcker och filtar.

Byggnaden där butiken slår upp sina portar är det gamla kungliga postkontoret i Köpenhamn som har över 250 år på nacken. För att berätta hela historien om Fritz Hansen har ett sensuellt och visuellt universum byggts upp där de ikoniska designklassikerna förenas med företagets nya design.

För att fira den nya butiken i Köpenhamn lanserar Fritz Hansen en unik version av Arne Jacobsens klassiska Sjuan i ett nytt utförande. Den kommer att namnges “Series 7 ™ Köpenhamn” och är inspirerad av stadens grå-svarta natthimmel. Stolen kommer lanseras i två stilar, en med grålackerade ben och en med guldpläderade ben, båda utförandena har en mörk sits. Den kommer att säljas exklusivt i butiken i Köpenhamn och har en egen särskild stämpel.

Har du vägarna förbi Köpenhamn så rekommenderar vi starkt ett besök i denna underbara butik!

Text: Therése Nyström & Sofia Andrén @evenstevenagenturer

Foto: Republic of Fritz Hansen
https://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]