Klassiskt möter shakerstilen

Kvänum lanserar nu köket Cool Classic, där designen är en mix av modernt och klassiskt. Det svenska företaget har funnits sedan 1923 och produkterna tillverkas på snickerifabriken i orten Kvänum på Västgötaslätten.

Cool Classic är ett sobert och flärdfritt kök i den klassiska shakerstilens anda, med stilrena drag, utan onödiga sirligheter och med den praktiska funktionen som det väsentliga. Årets nya kulörer i Kvänums utbud är Hav och Skog, en mustig blå färg med inspiration från de djupa haven samt en fyllig grön färg inspirerad av de djupa skogarna, mogna och mättade färger. Träinslagen i köket är en vacker ljus ek som samspelar ypperligt med de vackra kulörerna.

Fler inslag av trä med stark lyster både i knoppar och skåp livar ögat, liksom en hällmodul med hyllplan av ekribbor som gör ett lätt och luftigt intryck mot den målade modulen. Andra synliga detaljer som skänker köket liv och lust är skärbrädor, i skåp eller hängande, brickskåp, nya konsoler, knoppbräda med hylla.

Bastanta bänkskivor i sten och trä, vita vaskar i porslin, såväl underlimmade som traditionella hoar, och vackra vitriner med smäcker ram ger ett på samma gång modernt och klassiskt uttryck Elegant och rustikt, i varje detalj präglat av den utsökta känslan för materialet och dess möjligheter. Cool Classic är klassicism med en cool twist.

Text: Therése Nyström & Sofia Andrén @evenstevenagenturer

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *https://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]