Funktionell ikon

Costanza är utan tvivel den mest kända belysningsserien från italienska Luceplan. Serien formgavs 1986 av Paolo Rizzatto och fyller i år 30 år.

Den finns i flera olika modeller, alla med samma nätta skärm och stilrena stativ och alla med samma fina detaljfinish. Costanza omtolkar den klassiska lampskärmen på ett mycket vackert sätt; den självbärande skärmen i polykarbonat är upphängd på två punkter och monteras själv av ägaren.

Lampan har också en innovativ touchdimmer som med en lätt beröring tänder, släcker och dimmrar lampan genom fyra nivåer av ljusstyrka. Teleskopskaftet för höjdjustering är också en vacker och funktionell detalj.

Dessa egenskaper och de många olika färgerna och modellerna gör den idealisk för alla typer av utrymmen. Ikoniska Costanza förkroppsligar essensen av design och funktion och är en ikon som finns i miljontals hem världen över.

Text: Sofia Andrén & Therése Nyström @evenstevenagenturer


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *https://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]