Nya designsamarbeten på Hem

Designvarumärket Hem öppnar nu huvudkontor i Stockholm och lanserar även flera nya designsamarbeten. Hem grundades 2014 och har som vision är att bli det självklara designvalet för generationen som vuxit upp med internet.

Petrus_hem

– Vi är mycket glada över att öppna huvudkontor i Stockholm, vilket kommer bli en global knutpunkt för våra internationella marknader. I samband med öppnandet av huvudkontoret har vi rekryterat cirka 20 nya medarbetare till Stockholm, säger Petrus Palmér, grundare och VD för Hem.

Hem drivs under parollen “Every product has a story” och vill erbjuda konsumenter unik design i hög kvalitet till rimligt pris, framtagen i samarbete med flera av världens främsta formgivare, som Luca Nichetto, Nendo, Staffan Holm, Max Lamb, Gemma Holt, Form Us With Love, Pauline Deltour, GamFratesi, Sylvain Willenz och Lars Beller Fjetland. Kollektionen består av över 300 produkter i form av möbler, belysning och accessoarer som går att köpa direkt online, levereras snabbt och är enkla att montera. Under sin pressvisning i Stockholm i samband med öppnandet av huvudkontoret passade Hem även på att presentera några höstnyheter från sin kollektion: Stripe rug, Undon Chair samt sidobordet Hide Side Table.

Mattkollektionen Stripe Rug är ett samarbete med Milanobaserade modeskaparen Arthur Arbesser. Mattorna kännetecknas av Arbessers sofistikerade och geometriska estetik, är tillverkade i 100 procent ull och presenteras i fem färgkombinationer. Inspirationen har Arbesser hämtat från samtidsarkitekturen. Ullen i mattorna kommer från ett noga utvalt familjeföretag i Indien som arbetar efter internationella standard, som Rugmark, SGS och Woolmark. Dessa organisationer säkerställer högsta kvalitet och goda arbetsförhållanden samt arbetar förebyggande mot barnarbete. Kollektionen kommer i fem färgkombinationer som präglas av dämpade färger och grafiska mönster som adderar en touch av mjuk modernism till rummet. Stripe Rug finns tillgänglig i två storlekar: 240 x 170 cm och 300 x 250 cm.

En annan av Hems höstnyheter är Undon Chair formgiven av Staffan Holm som hämtat sin inspiration från såväl skandinaviska som japanska snickartraditioner. Stolen är en moderna version av den klassiska bistrostolen som är konstruerad med enkla kraftiga fogar. Undon Chair är tillverkad i bok, passar såväl till matbordet som skrivbordet och finns i fem olika färger; svart, brun, grön, blå och neutral.

Ytterligare en nyhet från Hem är sidobordet Hide Side Table som den tyska formgivaren Karoline Fesser har formgivit. Sidobordet karaktäriseras av såväl minimalistisk som funktionell design. Bordet är tillverkat i pulverlackerat stål och har en geometrisk form som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Tack vare bordets praktiska hjul går det enkelt att rotera och på så sätt kan du enkelt välja att fronta eller dölja din förvaring. Kommer i fyra olika färger: Bright Orange; Ivory; Black och Rust Red.

Produkterna säljs på webbsidan Hem.com och all tillverkning sker i länder inom Europa.

Text: Therése Nyström & Sofia Andrén @evenstevenagenturer

 

 
https://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]