I gränslandet mellan konst och hantverk

Drygt 15 år har gått sedan Klong startade sin verksamhet och detta firas med flera exklusiva designsamarbeten där fyra fristående objekt tillverkade i limiterad upplaga lanseras. Ett vitrinskåp med inspiration ifrån 1500-talets intarsiakonst, ett tredimensionellt satsbord, ett skåp influerat av växtrikets svampar och en ljusstake i sterling silver formad för hand.


GRYNING VITRINSKÅP
Design Ania Pauser & Hannu Hietamäki

Formgivaren Ania Pauser har tillsammans med möbelsnickaren Hannu Hietamäki hämtat inspiration från 1500-talets intarsiakonst och använt sig av tekniken ”skuggning” där varm sand användas för att skapa brända fanéreffekter. Skuggbränningen i kombination med den tredimensionella parkettläggningen ger en illusion av djup i skåpets mönstrade yta, vilket samtidigt skapar en lek för ögat. Den dolda klaffen ger skåpet den extra funktionen och ytterligare utrymme för avställningsyta vid servering. Vitrinskåpet är tillverkat av björk och glas i en limiterad upplaga om fem exemplar. 65 000 kr.

GLORIA LJUSSTAKE STERLING SILVER
Design Broberg & Ridderstråle

I samarbete med silversmeden Rey Urban har ljusstaken Gloria nu tagits fram i sterling silver. Gloria tar för sig i rummet och den runda cirkeln skapar ett andligt rum som gör ljusstaken unik. Gloria är tillverkad av massivt sterling silver vars båge har hamrats för hand. Limiterad upplaga om 20 exemplar. 25 000 kr.

INVADERS CABINET
Design Studio BAAG

Med inspiration från svamparna som växer runt trädstammar har Studio BAAG tagit fram ett skåp i två utföranden. Utsmyckade med metallskivor vars form och skuggor ger skåpet en skulptural känsla med unik karaktär. Skåpet lanseras i två utföranden, valnöt med mattborstad mässing och svartlackerad ask med oxiderad mässing. Skåpet tillverkas i en upplaga om fem exemplar i vardera utförande.

Pris i sek: 75 000:-

DUNE SATSBORD & GLASDETALJER
Design Sofia Almqvist

I gränslandet mellan ett bord och dekoration presenteras Dune satsbord & glasdetaljer. Den utsmyckade bordsytan med tredimensionella mönster ifrågasätter det konventionella bordet, väcker tankar och associationer samt uppmuntrar till nya användningsområden. De tillhörande glaskärlen passar i urgröpningarna som kan flyttas runt efter smak och behov. Dune består av fyra bord tillverkade av betsad ek samt sju tillhörande handblåsta glaskärl. Pris 40 000 kr.

Klongs vision är att skapa en unik och nyskapande kollektion där produkterna var och en för sig har möjlighet att bli framtida klassiker. Det är en utmaning att skapa produkter med egen och vacker formgivning som tillför något oväntat och bestående. Lekfullt men ändå kvalitet och omsorg i alla led. Långsiktighet framför mode och trender. Utformade av några av vår tids bästa designers.

Text: Therése Nyström & Sofia Andrén @evenstevenagenturer

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *https://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]