Lekfulla väggar i design av Jaime Hayon

Tapetälskare som vi är så vill vi slå ett slag för kollektionen Jaime Hayon från Eco Wallpaper som släpptes i början av året. Tapetkollektionen är en unik möjlighet att inreda riktigt trendstarkt hemma med tapeter från en högaktuell designer. De innehåller inte bara nya och spännande mönster – vi som användare ges dessutom en unik möjlighet att själva vara delaktiga i att skapa de mönster som ska pryda väggarna där hemma. – Jag försökte göra de grafiska mönstren så enkla som möjligt och fokuserade på hur vi använder tapeter – storleken, färgerna, kombinationerna och hur vi sätter upp dem, säger Jaime Hayon. Jag är fascinerad över tapeter och deras möjlighet att förändra ett rum. Till exempel hur textur och reflektioner fungerar i olika ljus och vilka effekter detta kan ge.

Jaime Hayon föddes i Madrid 1974 och har studerat industriell design i Madrid och Paris. Han går i spetsen för en ny våg av kreatörer som suddar ut gränsen mellan konst, inredning och design.
Hans första utställning var på Londons David Gill Gallery, följt av många utställningar och installationer på stora gallerier och museer över hela världen såsom: Vivid Gallery, Mak Wien, Groninger Museum, Aram Gallery, Londons Design Museum, Mudac Museum, Galleri Thomas i München, Walker art center, Centre Pompidou, liksom Basel art Fair, för att nämna några. Han har skapat möbelserier för det ikoniska danska företaget Fritz Hansen, Magis, Bisazza, B.D. Barcelona och många fler. Time Magazine utnämnde Hayon till en av de 100 mest relevanta formgivarna idag och Wallpaper Magazine har också listat honom som en av de mest inflytelserika.

Jaime Hayon har i tapetkollektionen utgått från grunden i sin design och sitt tecknande; prickar, linjer och cirklar. Med detta som grund för vinklar, kurvor, volymer och linjer har han lyckats skapa mönster som skapar både lugn och nyfikenhet. Dessa tapeter kan ge ett rum både identitet och personlighet – samtidigt som man kan kombinera dem med sina befintliga inredningsdetaljer. Vi är väldigt nyfikna på att prova dessa fantastiska tapeter och sätta tänderna i alla mjuka fina färger.

Text: Sofia Andrén & Therése Nyström @evenstevenagenturer

Bildkälla: Eco Wallpaper

 
https://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.