Designade flugsmällor

Det sägs att den första flugsmällan användes i Egypten år 52 före Kristus, och att den senare kom till Europa på 900-talet. Historiskt sett har flugsmällor inte varit direkt vackra att titta på, men nu har det blivit ändring på det. Vi har valt ut fyra av de finare flugsmällorna som nu finns på marknaden, som du kan ha nära till hands i slott och koja under sommarperioden. Hög design och god kvalitet är det vi själva vurmar för.

 

Fly fly från danska Essey är noggrant utformad för hand av Tarmoset i Tampere Finland, designad av Tarmo Likki, för att säkerställa att det inte finns någon kompromiss mellan form och funktion. Tillverkad av finskt björkträ och läder i hög kvalitet formad som en fluga. Pris ca. 200kr från Essey.

Fly Killer, som är tillverkad i bambu och läder, skäms inte för sig och tål att hänga framme. Precis som övriga produkter från franska Perigot är Fly Killer formgiven av Frédéric Périgot. Finns att köpa hos Länna Möbler, pris 340kr.

Dr. Skud från Alessi är formgiven av Philippe Starck.  Starck inspirerades av precisionsmekanik (t.ex. klockor eller radio) och till synes vardagliga föremål när han formgav Dr. Skud, en flugsmälla som när den flyttas avslöjar ett mänskligt ansikte. Pris 139kr hos Royaldesign.se.

Flyswatter från Hay selected by Hay är en flugsmälla där själva smäcken är tillverkad i oljat läder och skaftet i obehandlad bok. Hay strävar alltid efter en okomplicerad design och efter att ha en funktionell produkt samtidigt som den ska vara vacker och åtråvärd. Det har de lyckats med i denna produkt. Finns att köpa på bland annat NK Inredning och Rum 21, pris 140kr.

Text: Sofia Andrén & Therése Nyström @evenstevenagenturer

Bildkälla: Essey, Perigot, Alessi & Hay