En ikon i ny modell

Taccia från Flos är en fantastisk bordslampa som ritades redan 1962 av de ikoniska formgivarna och brödraparet Achille och Pier Castiglioni. De italienska bröderna har varit med och format Flos utbud av lampor till det exklusiva sortiment de har idag. Många av deras verk säljs fortfarande trots att många ritades på 60-talet.

Taccia räknas idag som en av de mest hyllade designföremålen inom belysning. Lampan består av en fot i aluminium, ovanpå foten är en handblåst glaskupa som ger ett vackert sken oavsett hur du vinklar den. Bordslampan avger en tydlig känsla av exklusivitet genom sitt vackra formspråk, samtidigt som det indirekta ljuset från den målade reflektorn i aluminium bjuder på ett behagligt och elegant ljussken.

Under Milanos designvecka 2016 berättade Flos att Taccia nu även kommer att tillverkas i en mindre storlek. Taccia Small finns i två olika utföranden där det vackert formade stycket under lampskärmen går att få i antingen svart eller blank aluminium, violett eller bronze.  Skärmen är tillverkad av genomskinligt glas, men det går även att få den i akryl istället för glas. Detta gör just den varianten avsevärt mycket snällare i pris. Taccia Small är mer lättplacerad än sin föregångare då den inte behöver samma utrymme som originalversionen, den kan placeras på ett bord eller en skänk så väl som på golvet. Ni kan köpa denna skönhet hos Olsson & Gerthel

Text: Therése Nyström & Sofia Andrén @evenstevenagenturer

Bildkälla: Flos

 
https://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.