Liten ljuskälla med flera funktioner

Sedan starten 2005 har Northern Lighting samarbetat med såväl unga som erkända formgivare och innovatörer, nationellt som internationellt. Tillsammans har de ett gemensamt mål, att skapa kvalitativ och kreativ design i framkant. Karaktäriserade av den skandinaviska enkelheten överbryggar Northern Lighting klyftan mellan vardaglig funktionalitet och idealet av stilfull elegans som sätter den rätta stämningen för varje rum. Bland 130 olika bidrag till NorthernLighting Student Design Award 2015 utsågs Buddy till den slutliga vinnaren, formgiven av Mads Sætter-Lassen från Royal Danish Academy of Fine Arts i Köpenhamn.

Buddy är tänkt att fungera som den lilla hjälpredan alla behöver, förklarar formgivaren Mads Sætter-Lassen. Förvaringen vid lampans fot är just det, den hjälper till att hålla omgivningen ren och förvarar de objekt man behöver inom en armlängds avstånd. Det flexibla lamphuvudet tillåter att belysningen riktas efter alla möjliga behov.

Som förespråkare av okomplicerad design fokuserar Mads Sætter-Lassen på enkelhet och funktionalitet, och föredrar att framhäva materialets skönhet och integritet snarare än att utsmycka produkter mer än nödvändigt. Buddy är en tydlig avspegling av Mads Sætter-Lassens synsätt och hans första produkt för Northern Lighting.

Av: Therése Nyström & Sofia Andrén (Even Steven Agenturer).

 
https://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]