Blomsterarrangemang med stil

De senaste åren har trenden varit tydlig: vi vill ha mycket växter inne. Nu är dessutom sommaren här och då får vi möjlighet att själva gå ut och kombinera våra egna buketter. Sätten att arrangera blommorna på är oändlig och ger dig en stor möjlighet att vara kreativ och hitta på egna lösningar. Du kan till exempel utgå från höjd, bladform och färg på blommorna. Buketten kan även styckas upp och sättas i flera mindre vaser, eller sättas ihop till en enda stor maffig grönska. Man brukar säga att en bra vasuppsättning i hemmet består av cirka tre till fem vaser; en vid, en hög med midja, en med lägre midja samt några mindre småvaser. Vi har valt ut våra egna fem favoriter som vi själva arrangerar våra buketter i denna sommar.

 

1. Ett konstverk i glas och mässing

Vasen Äng från Klong, designad av Eva Schildt, fungerar som blomsterstöd men även som en stilren dekoration i hemmet. Formgivningen är lekfull men med respekt för tradition. Placera ut blommorna efter din egen smak och skapa ditt eget blomsterarrangemang med snittblommor.

2. Modern touch med mänskliga former

Alba vas från Design House Stockholm är designad av Anna Kraitz och är en lekfull design med former som påminner om en mänsklig kropp. Läderbältet i midjan ger vasen en modern touch och är en detalj som är tillräcklig för att förvandla ett vardagligt föremål till något personligt och unikt.

3. Keramikburk med flera funktioner

Flow Dark Celadon från Mimou är egentligen en kermikburk med lock, men den fyller även sin funktion som en fantastisk vas. Burken ingår i kollektionen “Handmade” där samtliga produkter är handgjorda och även målade för hand.

4. Lekfull kombination av färg och form

Den vackra Ruutu vas från Iittala är en munblåst vas, producerad på Iittala glasbruk i Finland. Ruutu är designad av de franska bröderna Ronan och Erwan Bouroullec som ville skapa en elegant vas där den enkla formen skulle utrycka renheten i glasblåsningen. Resultatet blev en rombformad vas och där av namnet Ruutu som betyder diamant eller ruta. Välj mellan flera harmoniska färger och storlekar.

5. Små stabila skönheter
Consilium och Glasilium är två småvaser från Scandinaviaform och är designade av Eva Levin. Eva strävar efter att skapa produkter som får individen att känna sig speciell och som ger en positiv inverkan. Vaserna är gjorda i porslin och klart glas, koppar och kork. Vaserna accentuerar blomman som ett stöd för stjälken. Ta flera stycken och gestalta din egen ”äng” eller blomsterodling som ett vackert stilleben, blomman är blickfånget. Charmigt, läckert, vackert och roligt!

Text: Therése Nyström & Sofia Andrén (Even Steven Agenturer)

Bildkällor: Klong, Design House Stockholm, Ittala, Mimou samt Scandinaviaform.
https://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.