Inred i uttrycksfull Miami-stil

Att skapa en inredning som andas Miami
är en utmaning och inget för den blyge. Här
gäller det att ta ut svängarna och på ett sofistikerat sätt
mixa material och mönster.

Stilen har hämtat sin inspiration från Miamis färgstarka arkitektur från 1920-talets art déco. Färgvalen är starka pasteller i kontrastrika kombinationer. Materialvalen som metall, glas, sammet, satin och marmor skapar en atmosfär av lyx och extravagans i rummet. Mönsterbilden är stram, geometrisk och stormönstrad. Känslan i inredningen för tankarna till lyxiga hotellsviter och nattklubbar. Inredningsdetaljerna får gärna vara uttrycksfulla och konstnärliga. Designstarka lampor, stolar och bord i mässing, glas eller marmor med unika former, skapar intressanta möbleringar. Inte minst tillsammans med generösa soffor och bekväma fåtöljer som för tankarna till Ocean Drive och tv-serien Miami Vice. Textilier har en betydande roll i ett rum i Miami-stil. Klädda stolar, många dekorativa kuddar stilfullt placerade i soffan, generösa gardinvåder och mattor med expressiva mönster tillhör den här stilen. Konstverk både på väggarna och i form av skulpturer tillför mer personlighet i rummet. Och det är just det som är Miami Style, det personliga och uttrycksfulla, utan gränser och måsten. Egna val och uttrycksfullhet och ett stort mått av avslappnad bekvämlighet.

miami9

 

 

 

miami8

 

 1. FORMSPRÅKET på bordsbenet är typisk för Miami-stilen som flörtar med art décon. Från Wohnzimmer.
 2. FÄRGVALEN för att uppnå den rätta Miamistilen är djärva. Välj gärna starka, kontrastrika nyanser. Miljö från Alcro.
 3. MED GLAMORÖSA materialval blir belysningen en central punkt i inredningen. Lampa från Wohnzimmer.
 4. VÅGADE VAL av mönster och material är ett självklart inslag för att skapa en lyxig Miamistil. Miljö från Jonathan Adler.
 5. STRAMA MÖNSTER med geometriska former från H&M Home.
 6. DEN ELEGANTA ljuskronan från Jonathan Adler, för tankarna till 1920-talets formspråk med sin grafiska form och sitt materialval.
 7. EN MIX AV pasteller blir det rätta färgvalet i en inredning som inspireras av den här amerikanska stilen. Soffan Nubilo från Petite Friture.

Av: Lisa Kruse
https://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.