Designtorget och Beckmans Designhögskola i samarbete

Designtorget och Beckmans Designhögskola inleder ett samarbete. Under elva veckor utvecklar studenterna i kursen produktdesign och småskalig produktion en idé till en färdig produkt. Projektet avslutas med vernissage i Designtorgets butik i Kulturhuset i Stockholm. Målet med projektet är att i ett tidigt stadie ge de unga formgivarna en möjlighet att utöva branschanknuten produktion, ett utbyte av kunskap och erbjuda en plattform att synas på.

– Som professionell formgivare idag behöver du kunna mer än design. Oavsett om du arbetar som enskild formgivare med egen produktion eller för en uppdragsgivare är en djupare förståelse för hur producerande företag fungerar en förutsättning för att kunna arbeta professionellt. Samarbetet med Designtorget blir ett konkret exempel på detta och ger en ökad möjlighet för studenterna att i framtiden försörja sig på sitt yrke och framförallt egen produktion, säger Margot Barolo, kursansvarig, Beckmans Designhögskola.

Samarbetet inleddes redan våren 2015, då i ett textilprojekt med Beckmans formklass. Det resulterade i en produkt som togs in till försäljning i butik. Årets projekt ses som en fortsättning på ett fruktsamt samarbete.

designtorget_bild

– Precis som tidigare år går Designtorget in med förhoppningen om att årets projekt ska leda till fler långsiktiga samarbeten med de unga formgivarna, även utanför Beckmans Designhögskola efter avlutad examen, säger Pål Kårfalk, VD, Designtorget.

Vernissag sker den 12 maj kl. 17.00 i Designtorgets flaggskeppsbutik  i Kulturhuset, Stockholm. Efter vernissagen finns produkterna tillgängliga för försäljning under en begränsad period i Designtorgets butik. 
https://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]