Fotokonst i begränsad upplaga på Ikea

IKEA_ART_EVENT_2016_Mathieu_Cesar

I april lanserar IKEA en kollektion fotokonst tillsammans med 11 samtida konstnärer som skapat varsin affisch. Allt i begränsad upplaga och till ett tillgängligt pris, bara 99 kronor. Konsten har aldrig varit folkligare.

Annika von Hausswolff, Rankin och Mandy Baker är några av konstnärerna som skapat verk unikt för IKEA och motiven spänner från det abstrakta till det figurativa. Tanken bakom IKEA Art Event 2016 är att ge konstnärer en chans att nå en bredare publik och skapa vad IKEA kallar ”världens största konsthall” samtidigt som det ger konsumenter chansen att införskaffa konst till ett extremt överkomligt pris. Som ändå känns mer unikt och personligt än de affischer en vanligtvis kommer över på stora varuhus.

 

IKEA_ART_EVENT_2016_Tanya_Long

Säljstart 22 april, 2016. Säljs på alla svenska IKEA varuhus och på IKEA.se

Text Frida Vega Salomonsson

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *https://magasinetrumdesign.se

Konst & kultur

 • Vinnaren av Årets Designer 2018

  Årets Rums pris Årets Designer gick i år till Stoft Design Studio. Skåpet Whittle Away är ett exempel på hur denna begåvade malmötrio skapar nya möbler och inredning utifrån hantverk och historia. Så här lyder motiveringen: Malmötrion Stoft design studio design handlar om att medvetet utforska produktion och hantverk utifrån vår historia för att skapa […]

 • Chefen till alla barnen

  Det är svårt att fånga Piero Lissoni. Men rätt vad det är sitter den hett eftertraktade formgivaren mitt emot med en frukostcroissant och en cappuccino och avslutar en annan intervju över mobilchatt. Tillsammans med Nicoletta Canesi öppnade han arkitektbyrån Lissoni Associati 1986 och fyrtio år senare har de kontor i Milano, Miami, Tokyo – och sedan 2008 i […]

 • Max Lamb och groteskerna

  ”Groteskt” är ett av orden som Max Lamb använder om sin designgärning. Såväl mode- och designvärlden fascineras av den unge brittens konstliknande möbler som kom på blixtvisit till Stockholm innan sommaren. Text Sofia Hallström (Acne Studios flaggskeppsbutik på Madison Avenue i New York) Det ser nästan förhistoriskt ut. Grovhugget, rått och skulpturalt – britten Max Lamb […]

 • Operfekta kvinnor ställs ut

  För er som befinner er i Stockholm 21-24 maj visas konstutställningen Törstiga Hjärtan av Emelie Sandahl på ett av stadens nyöppnade it-ställe, Hobo Hotell. Emelie Sandahl målar i akryl och använder en särskild skrap- och tryckteknik för att få fram rätt känsla av operfekta personligheter. Törstiga Hjärtan visas på Hobo Hotells yta Spaceby, Brunkebergstorg 4, Stockholm.