Grafiskt

Att skapa en inredning utifrån en bas av svart och vitt är mångas önskan. Just nu ser vi många inredningsdetaljer och material med grafisk inspiration som gärna får ha en touch av hantverkskänsla över sig.

Handtryckta mönster, handskrivna texter och handvävda tyger. Allt i en stillsam ickefärg av svart och vitt. Tillsammans skapar det dock en spännande interiör med ett uttrycksfullt inredningsspråk. Bildväggar och massor av tavlor tillhör också stilen. Det går även utmärkt att stoppa in en accentfärg i mixen som till exempel en knallgul färg på en kudde, en keramikvas eller en stol. Materialvalen är också mycket viktiga i en så kontrastrik inredning. För att få en mer ombonad atmosfär i rummen så är det ett bra tips att klä golven med många mjuka mattor, trädetaljer av olika slag är också fint att addera, som till exempel ett gammalt slitet bockbord eller fina träaskar på byrån. Grova textilier med struktur ger en levande känsla på kuddarna i soffan, och detaljer i drejad keramik, som vackra urnor och krukor i fönstret, blir en fin kontrast mot det strama. Ett material som vi ser på frammarsch just nu är det kraftfulla smidet med svart gjutjärn i ljusstakar till exempel. Den grafiska stilen är variationsrik men håller också över tid med en grundläggande bas som går att förändra.

 1. TEXTILA MATERIAL som linne och många sköna kuddar och filtar mjukar upp det strama, och tillför en ombonad atmosfär i rummet trots den grafiska enkelheten. Interiör med tavlor från Desenio.
 2. HANDGJORD keramik med vackra etniska mönster blir en fin detalj i det grafiska rummet. Keramik från Tine K.
 3. GRAFISKT FORMGIVNA detaljer i rummet som böcker, magasin, almanackor och anteckningsböcker blir vackra stilleben på bord och hyllor. Kontorsmaterial från Granit.
 4. TAVELVÄGGAR och mycket bilder, både konst, personliga bilder och fotografier, i rummet hör till den grafiska stilen. Här en interiör från danska Muuto.
 5. LJUSHÅLLARE för kronljus, formgiven av industridesignern Francis Cayouette för Normann Copenhagen.
 6. DEN GRAFISKA STILEN med bara vitt och svart blir en bra bas att skapa inredningen utifrån. Här ett kök från Vipp med grundfärgerna svart och vitt.
 7. TYDLIG HANTVERKSKÄNSLA i textilier och inredningsaccessoarer tillför en etnisk och personlig känsla trots den strama färgskalan. Handtryckta kuddar från Mimou.
 8. ÖS PÅ MED mattor i rummen som mjukar upp känslan och ramar in möbleringen. Mattor från House Doctor.https://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.