Nu väljer vi vinnarna – Årets Rum 2016

Idag samlades alla jurymedlemmar för Årets Rum 2016 tillsammans med redaktionerna, för att ta fram årets vinnare! På plats fanns:

Tidskriften Rum
Chefredaktör Frida Jeppsson Prime
Redaktör Cecilia Öfverholm
Jurymedlem Rahel Belatchew

Rum Hemma
Chefredaktör Amina Djemili
Jurymedlem Monica Förster

Nya Rum
Chefredaktör Josefin Udén
Jurymedlem Eero Koivisto

Rum Design
Chefredaktör Lisa Kruse
Jurymedlem Luca Nichetto

Ordförande Martin Rörby

juryn

Vilka som blir årets vinnare får vi veta den 8 februari, på Årets Rum 2016 på Berns i Stockholm.
https://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]