En interaktiv teaterupplevelse

sataaa

Just nu visas scen- och konstprojektet Satans Demokrati i ett stort kontorskomplex på Nobelberget i Sickla. En upplevelse som är något utöver det vanliga och som involverar 110 konstnärer, 40 skådeseplare och dansare samt 250 studenter från Arkitekthögskolan.

Du köper en biljett, tar en vän under armen och sätter dig i teatersalongen. Tittar på första akten, tar en bensträckare i pausen och ser sedan andra akten. Ungefär så brukar ett klassiskt teaterbesök se ut och det kan vara allt ifrån en spännande, sorglig eller romantisk upplevelse.

 

12273651_893539860681296_2089056714892077138_o

Satans Demokrati är något helt annat. Det är en inte en scen med skådespelare och en passiv publik åskådare bänkade i raderna, utan en fyra timmar lång föreställning och konstinstallation på 3500 kvadratmeter. Och där publiken bjuds in i en fiktiv värld där de uppmanas att på egen hand göra sin individuella resa genom husets 150 rum och hälsa på hos de 40 individer som lever där.

Det som utspelar sig i huset får en att reflektera kring vår samtid och det som sker runt omkring oss, men även vad vi står inför inom en nära framtid. Det hela är ett väldigt spännande koncept och jag hoppas att vi framöver kan få se fler liknande initiativ.

 

12248056_892925384076077_6807868171386769639_o

 

Satans Demokrati spelas fram till den 31 december 2015, en tyvärr mycket kort spelperiod. Alla föreställningar är utsålda men det finns möjlighet att köpa biljett för att besöka huset och uppleva rummen och konsten. Mer info finns på satansdemokrati.se

 
https://magasinetrumdesign.se

Konst & kultur

 • Vinnaren av Årets Designer 2018

  Årets Rums pris Årets Designer gick i år till Stoft Design Studio. Skåpet Whittle Away är ett exempel på hur denna begåvade malmötrio skapar nya möbler och inredning utifrån hantverk och historia. Så här lyder motiveringen: Malmötrion Stoft design studio design handlar om att medvetet utforska produktion och hantverk utifrån vår historia för att skapa […]

 • Chefen till alla barnen

  Det är svårt att fånga Piero Lissoni. Men rätt vad det är sitter den hett eftertraktade formgivaren mitt emot med en frukostcroissant och en cappuccino och avslutar en annan intervju över mobilchatt. Tillsammans med Nicoletta Canesi öppnade han arkitektbyrån Lissoni Associati 1986 och fyrtio år senare har de kontor i Milano, Miami, Tokyo – och sedan 2008 i […]

 • Max Lamb och groteskerna

  ”Groteskt” är ett av orden som Max Lamb använder om sin designgärning. Såväl mode- och designvärlden fascineras av den unge brittens konstliknande möbler som kom på blixtvisit till Stockholm innan sommaren. Text Sofia Hallström (Acne Studios flaggskeppsbutik på Madison Avenue i New York) Det ser nästan förhistoriskt ut. Grovhugget, rått och skulpturalt – britten Max Lamb […]

 • Operfekta kvinnor ställs ut

  För er som befinner er i Stockholm 21-24 maj visas konstutställningen Törstiga Hjärtan av Emelie Sandahl på ett av stadens nyöppnade it-ställe, Hobo Hotell. Emelie Sandahl målar i akryl och använder en särskild skrap- och tryckteknik för att få fram rätt känsla av operfekta personligheter. Törstiga Hjärtan visas på Hobo Hotells yta Spaceby, Brunkebergstorg 4, Stockholm.