Ny redaktör för Konst & kultur

Vi välkomnar Frida Vega Salomonsson, som är ny redaktör för konst- och kultur i magasinet Rum Design, och bevakar området även här på magasinetrumdesign.se.
Frida frilansar som fotograf, främst inom mode, musik och design, men gör även egna verk och finns representerard på konstsidan Arrivals.se. Hon har även en blogg på modemagasinet Bon där hon också skriver redaktionellt. Hon är dessutom co-funder och curator för den tryckta fototidningen Paper Light, vars tredje nummer kommer ut under våren 2016.

Vad kommer du att skriva om här på sajten?
– Egentligen allt möjligt som jag hoppas kan inspirera och väcka tankar. Konst och kultur är ett väldigt brett fält som knyter an till form och design, inte minst idag där de olika kreativa områdena allt mer flätas samman genom samarbeten och nya tekniker. Mitt mål är att försöka täcka upp både de större institutionerna men även mer smala initiativ som en kanske inte skulle hört om annars.

Frida1

Vad brinner du personligen mest för inom konst och kultur?
– Eftersom jag själv jobbar med foto så är jag främst intresserad av olika former av bild och visuell kultur. Det är vad som berör mig mest och ger mig mest inspiration.

Vad inspirerar dig i ditt arbete?
– Människor, deras kreativitet och personliga uttryck.

Frida3
https://magasinetrumdesign.se

Konst & kultur

 • Vinnaren av Årets Designer 2018

  Årets Rums pris Årets Designer gick i år till Stoft Design Studio. Skåpet Whittle Away är ett exempel på hur denna begåvade malmötrio skapar nya möbler och inredning utifrån hantverk och historia. Så här lyder motiveringen: Malmötrion Stoft design studio design handlar om att medvetet utforska produktion och hantverk utifrån vår historia för att skapa […]

 • Chefen till alla barnen

  Det är svårt att fånga Piero Lissoni. Men rätt vad det är sitter den hett eftertraktade formgivaren mitt emot med en frukostcroissant och en cappuccino och avslutar en annan intervju över mobilchatt. Tillsammans med Nicoletta Canesi öppnade han arkitektbyrån Lissoni Associati 1986 och fyrtio år senare har de kontor i Milano, Miami, Tokyo – och sedan 2008 i […]

 • Max Lamb och groteskerna

  ”Groteskt” är ett av orden som Max Lamb använder om sin designgärning. Såväl mode- och designvärlden fascineras av den unge brittens konstliknande möbler som kom på blixtvisit till Stockholm innan sommaren. Text Sofia Hallström (Acne Studios flaggskeppsbutik på Madison Avenue i New York) Det ser nästan förhistoriskt ut. Grovhugget, rått och skulpturalt – britten Max Lamb […]

 • Operfekta kvinnor ställs ut

  För er som befinner er i Stockholm 21-24 maj visas konstutställningen Törstiga Hjärtan av Emelie Sandahl på ett av stadens nyöppnade it-ställe, Hobo Hotell. Emelie Sandahl målar i akryl och använder en särskild skrap- och tryckteknik för att få fram rätt känsla av operfekta personligheter. Törstiga Hjärtan visas på Hobo Hotells yta Spaceby, Brunkebergstorg 4, Stockholm.