Design möter konst

En konstnärlig förbindelse. I gränslandet mellan konst och design rör sig känslan av nutid, fångad i en bild som leker med klärobskyr. De starka kontrasterna mellan ljus och mörker, där renässansens mystiska influenser råder. Snäckan, boken, kraniet, granatäpplet och en dramatisk närvaro av död…

Ett stilleben som spelar med antika attribut och modern nutida design.

MadeAndMerged-1

 SPEGEL Portal i ask, Petra Lilja. Halsband, Chamber choker och ring Lap ring bägge Jennie Rhönnstad, ask i trä, Joar Torbiörnsson, glas-objekt (snurran) Daily Poetry. Övrig rekvisita TAD.

MadeAndMerged-6

SKÅL i emalj, Sepp Müller, brevkniv, Anton Martens

MadeAndMerged-3

SKÅL Stairs i munblåst glas med svarvad träfot i ask, Petra Lilja.

MadeAndMerged-2

KERAMIK, Emil Kjellberg, brika, ForssZetterlund, ostknivar, Mariana Solis.

MadeAndMerged-5

VAS i munblåst glas med stativ i valnöt och mässing, Joar Torbiörnsson.

MadeAndMerged-4

SPEGELoch glasobjekt, Ingrid Hulskamp

MadeAndMerged-8

Munblåsta COCKTAILGLAS, Succulent, Daniel Svahn, munblåst VAS med stativ i valnöt, Joar Torbiörnsson, antikt dryckeskärl, Antikvitetsaffären, KARAFF i handblåst glas med kork i valnöt, Joar Torbiörnsson. FAT, i keramik, Des Volcans. I fatet, speglar stairs av Petra Lilja. VAS, Stairs i munblåst glas med svarvad träfot i ask, Petra Lilja. FAT i keramik av Emil Kjellberg, överst i traven, SKÅL i emalj, Sepp Müller. TAVLA av Inez Jönsson. Blomsterarrangemang av Johan Pettersson.

Av Annika Kampmann Foto Ida Halling
https://magasinetrumdesign.se

Inspiration

 • Juldukning när modeskapare får bestämma

  Royal Copenhagen bjöd in till visning av deras julbord, som traditionsenligt dukats upp i flaggskeppsbutiken i Köpenhamn. I år var temat mode.

 • Vinterns mest värmande design

  Vi väljer fem favoritplädar att värma oss under då kölden biter tag.

 • Med inspiration från en ekvation

  Pythagoras är ett nytt hyllsystem från Maze med många olika kombinationsmöjligheter, inspirationen kommer från Pythagoras ekvationen och gör det möjligt att mixa och matcha helt utifrån sina egna behov.

 • Skönt poolhäng

  Dags för uteliv och härliga sommardagar. Med mjuk textil i snygga mönster kan du maximera stunderna vid poolen eller i loungjehörnan. Slösa med kuddar och plädar som förhöjer stilen och känslan av avkoppling.