Ljuva livet i Hamptons

Längst ut på Long Islands östra spets, mellan Southampton och East Hampton, ligger den charmiga byn Bridgehampton. En magnet för sommarturister som längtar efter avslappnat strandliv och ett känt tillhåll för New York-societeten. Här har familjen Wainwright sin sommarvilla. Huset ligger naturskönt inbäddat bland lummiga träd och buskar och med havet bara ett stenkast bort. När Marcus Wainwright och hans familj köpte sommarhuset gjorde man ingen omfattande renovering.

– Inne ändrade vi inte så mycket. Vi behöll de gamla takbjälkarna som påminner om husets historia, det var förr en lada där  man förvarade potatis, förklarar Marcus Wainwright. Golvet gjöt vi i betong och lät det fortsätta utomhus för att sudda ut gränsen mellan ute och inne.
Interiören är genomgående hållen i kritvitt med kontrasterande mörka trädetaljer. Vita väggar, fönster från golv till tak som ger gott om ljusinsläpp, och ett vitt underverk till kök gör att det här hemmet osar av sommar.
Den högblanka köksön är av dansk design.

– Jag var på jakt efter en fristående köksmodul,
då jag hittade det danska märket Vipp på nätet.
Fast det var inte helt enkelt …

Till en början tvekade företaget att transportera ett kök över Atlanten, med tanke på det stora avståndet och att det är andra konsumentregleringar som gäller i Europa än USA.
– Men det här var det kök som jag ville ha, så jag gav mig inte, och här är det! säger Marcus.
Familjen valde ett prefabricerat kök utformat in i minsta detalj – blandare, handtag, lådinsatser och bänkskiva i rostfritt stål, allt designat av Vipp.


Öppna hyllor med udda glas och keramik ger det skinande vita rummet liv. I övrigt är det den djupa grönskan utanför alla fönster som står för färgsättningen och som spelar en huvudroll i inredningen.
Utomhus, däremot, gjordes en större renovering där man tog hjälp av en trädgårdsarkitekt.
– Vi skapade större umgängesytor genom att bygga ett 80 kvadratmeter stort trädäck med utekök och öppen spis, och en lounge i skuggan av en pergola. På sommaren bor vi praktiskt taget utomhus, säger Marcus.
För det är på sommaren som hamptonhuset kommer till sin fulla rätt, som en plats att ladda om och hämta ny energi på för familjen, som till vardags bor i New York.

Text Gunilla Marklund   Foto Anders Hviid
https://magasinetrumdesign.se

Hemma hos

 • Själfullt hos skodesignern Andrea Reschia

  Grundaren av det rock chica skomärket Reschia bär sin historia och sin vision mellan hemmet på Torbjörnklockaresgata och studion vid S:t Eriksplan i Stockholm. Vi har träffat Andrea Reschia för ett samtal om inspiration, historia, inredning. Skodesignern Andrea Reschias vassa design har hyllats i både svensk och utländsk modepress. Hon följer inga trender och värdesätter […]

 • Italienska drag i Moskva

  Hållbara material, omsorgsfullt hantverk och skräddarsydda lösningar. Det är några av elementen som utgör den exklusiva takvåningen i centrala Moskva. Italiensk design sätter sin prägel på den sofistikerade bostaden med svindlande utsikt.

 • Med öga för detaljer

  En personlig inredning med gedigna material och mer plats för umgänge. Det var några av önskemålen när Sanna och Michel anlitade arkitekten Andreas Farkas för att göra om deras nya våning på Södermalm i Stockholm.

 • En fullkomlig förvandling

  I den lilla lägenheten i London är inte mycket kvar av ursprungsritningen. Efter en fullständig omvandling, där arkitekterna helt bytte plats på de olika rummen, är nu våningen en pärla med superfunktionella utrymmen och en modern atmosfär.