Varje matta berättar en historia i Layereds nya kollektion

Idag lanserar designvarumärket Layered en ny mattkollektion där varje matta berättar sin egen historia. Efter en resa till Marrakech inspirerades Malin Glemme, Layereds grundare av de mytomspunna mattorna i staden.

Den nya kollektionen hyllar det äldre hantverket av mattorna i en modern nytolkning. Varje matta har broderats med ett urval av symboler som tillsammans berättar en historia. Symbolerna berättar om styrka, vishet, evighet samt kärlek och är broderade på mattorna i en färgskala av rosa, rött, svart, vitt och blått.

Visionen med kollektionen är att bevara det traditionella historieberättandet men i ett modernt utförande. I Marrakech finns också en tradition där kvinnor broderar symboler på en matta för att ge sin man på bröllopsdagen. På mattan kan mannen läsa om kvinnans historia genom att tyda hennes urval av symboler.

Layered_Story_of_strength_Tree_of_Life_ENV_1

 

Layered_Story_of_strength_ENV_1

Layered_Power_of_thought_ENV_4

Den nya kollektionen är framtagen med ett hållbarhetsperspektiv där mattorna producerats av återvunnen ull. Material är slitstarkt och tåligt, men har samtidigt en mjuk textur. Kampanjbilderna är fotograferade av Martin Rosengren i Gallery 15 .

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *