Imponerande nyheter från möbelmässan

Under Stockholm Furniture & Light Fair, som pågår 6-10 februari i Stockholm, lanseras årets nyheter från skandinaviska möbel- och belysningsföretag. Här är nyheterna vi imponerades lite extra av, materialen som tog plats och high lights du inte får missa.

Lager på lager med Färg & Blanche
norma_sofa_miljo_01_0 2
Den kreativa designduon Färg & Blanche har skapat en fåtölj och soffa i serien Norma för Johanson. Möblerna är inspirerade av kuddar och plädar som man brukar lägga över och i möblerna.

Northern – mässans snackis
Loud_Yam_Stilk_lounge_portrait - Northern_Photo_Chris_ Tonnesen - Low res
En lansering som det talats om ett tag är Northern Lightings nya livsstilsvarumärke Northern. Med en lineup på hela 16 nordiska formgivare visade Northern Lighting att de kan skapa mer än attraktiv belysning. Northern står för ett snyggt, ungt och spännande sortiment av möbler och inredning och som under möbelmässan presenterades i ett showroom skickligt färgsatt av Tekla Severin.

Front Designs Agda
Ire Mobel-Agda design Front
Ire Möbel presenterade tre intressanta samarbeten och tre nya fåtöljer. Bland annat fåtöljen Agda av svenska Front. Designduon har inspirerats av sadelgjord och klassisk vävteknik. Men som alltid med Fronts formgivning med en twist.

Voice möbelkollektion
Voice-ANewStandard-2018
Det svenska varumärket Voice är sedan tidigare kända för sina smarta förvaringslösningar. Nu breddar de sitt sortiment och under Stockholm Design Week presenterade de den nya möbelkollektionen, formgiven av Nina Jobs, designduon Cate & Nelson och Mattias Stenberg. Tanken med kollektionen är att den ska vara inredningens motsvarighet till modeindustrins basplagg. Avskalat, elegant och tidlöst.

Trendutställningen
IMG_8571
Årets trendutställning är kurerades av Halleroed: Christian och Ruxandra Halleröd som bland annat även har designat inredningen för Acne Studios och Byredo. Utställningen undersöker teman som äkthet, konstgjort och hantverk. Här syns även årets trender tydligt; glas, trä och metall.

Spännande i Greenhouse
Det kokar bland de unga talangerna i Greenhouse och som alltid var det här vi sprang på många av våra favoriter. Nytänkande, inspirerande och kreativt.

I KTHs monter hittade vi trätrenden i olika former.
IMG_6715
IMG_6716
Mässans mest färgglada monter stod Aalto University för. Här hittar du stolar i stål i lika magiska former som färger.

IMG_6708
IMG_6706
Fin glaskonst av Märta Louise Karlsson hos Högskolan för Design och Konsthantverk.

HDK-Glass-play-design_Märta_Louise_Karlsson
Mera stål och spännande former hos Konstfack.

IMG_8576
Greenhouse_How_design_Mårten_Tovle-Konstfack

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • samlat-1 Imponerande nyheter från möbelmässan

  Under Stockholm Furniture & Light Fair, som pågår 6-10 februari i Stockholm, lanseras årets nyheter från skandinaviska möbel- och belysningsföretag. Här är nyheterna vi imponerades lite extra av, materialen som tog plats och high lights du inte får missa. Lager på lager med Färg & Blanche Den kreativa designduon Färg & Blanche har skapat en […]

 • Layered_Eclectic_Collection_5_006 Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Rose Chair Walnut 01 Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]

 • 05.-solar-egg-aggbastun-stockholm-900x675 Succébastun Solar Egg på väg till Stockholm och Artipelag

  Bastun Solar Egg blev snabbt en succé efter dess invigning i Kiruna den 7 april 2017. Nu är den på väg till Stockholm och Artipelag, och utställningen I stormens öga blir därmed komplett. Solar Egg är skapad av konstnärerna Bigger & Bergström och är en upplevelse utöver det vanliga. Konstverket som skapat viral succé och vunnit […]