Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

Rose Chair Walnut 01Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats.

Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att välja.Rose Chair Black Stained Oak 04

FullSizeRender 2Chris Martin berättade under pressvisningen om Rose Chair och vilka färger hans dotter för tillfället funderar på som sista färgval.

IMG_8624

För Rose Chair prövades en för möbelbranschen ny utvecklingsmetod – 3D-utskrift i stor skala. Totalt skrevs tre fullskaliga 3D-prototyper ut och vid första utskriften var loungefåtöljens volym ungefär 30 procent för liten, vilket rättades till i den andra prototypen men då var komforten inte helt rätt. Efter några millimeters justering i komfort producerades den slutliga prototypen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • samlat-1 Imponerande nyheter från möbelmässan

  Under Stockholm Furniture & Light Fair, som pågår 6-10 februari i Stockholm, lanseras årets nyheter från skandinaviska möbel- och belysningsföretag. Här är nyheterna vi imponerades lite extra av, materialen som tog plats och high lights du inte får missa. Lager på lager med Färg & Blanche Den kreativa designduon Färg & Blanche har skapat en […]

 • Layered_Eclectic_Collection_5_006 Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Rose Chair Walnut 01 Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]

 • 05.-solar-egg-aggbastun-stockholm-900x675 Succébastun Solar Egg på väg till Stockholm och Artipelag

  Bastun Solar Egg blev snabbt en succé efter dess invigning i Kiruna den 7 april 2017. Nu är den på väg till Stockholm och Artipelag, och utställningen I stormens öga blir därmed komplett. Solar Egg är skapad av konstnärerna Bigger & Bergström och är en upplevelse utöver det vanliga. Konstverket som skapat viral succé och vunnit […]