Succébastun Solar Egg på väg till Stockholm och Artipelag

SolarEgg_cluody_mountainBastun Solar Egg blev snabbt en succé efter dess invigning i Kiruna den 7 april 2017. Nu är den på väg till Stockholm och Artipelag, och utställningen I stormens öga blir därmed komplett.

Solar Egg är skapad av konstnärerna Bigger & Bergström och är en upplevelse utöver det vanliga. Konstverket som skapat viral succé och vunnit både designpris och publikens hjärta kommer att placeras ute på Artipelags klippor. Här kommer det bli kvar fram till och med den 4 mars, tillgängligt för bastusugna gäster.

03.-solar-egg-aggbastun-stockholm-900x675

Bastun är framtagen på uppdrag av Riksbyggen får att vara en symbol för pånyttfödelse i och med Kirunas omfattande flytt på grund av utvinningen av järnmalm.
– Med Artipelags unika skärgårdsmiljö kommer Solar Egg fungera som en mötesplats för att diskutera klimat och hållbar samhällsutveckling, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Bostad Stockholm/Uppsala/Norr.

_DSC3915

05.-solar-egg-aggbastun-stockholm-900x675

Solar Egg rymmer upp till åtta personer och är tillverkat av guldfärgad rostfri spegelplåt där dess fasetterade form bryter upp den omgivning det reflekterar i en mångfald av olika spegelbilder. Interiören är utformad av trä där väggpaneler och golvtrall är gjorda i furu och laven av asp. I centrum av ägget står det vedeldade och hjärtformade bastuaggregatet som är tillverkat av järn och sten.

02.-solar-egg-aggbastun-stockholm-900x600

Solar Egg kommer stå hos Artipelag till och med 4 Mars 2018.

Foto: Futurniture.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *http://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • market_press2_credit-jean-baptiste_beranger Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Hem_2018_3 Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Layered_Eclectic_Collection_5_006 Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Rose Chair Walnut 01 Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]