Succébastun Solar Egg på väg till Stockholm och Artipelag

SolarEgg_cluody_mountainBastun Solar Egg blev snabbt en succé efter dess invigning i Kiruna den 7 april 2017. Nu är den på väg till Stockholm och Artipelag, och utställningen I stormens öga blir därmed komplett.

Solar Egg är skapad av konstnärerna Bigger & Bergström och är en upplevelse utöver det vanliga. Konstverket som skapat viral succé och vunnit både designpris och publikens hjärta kommer att placeras ute på Artipelags klippor. Här kommer det bli kvar fram till och med den 4 mars, tillgängligt för bastusugna gäster.

03.-solar-egg-aggbastun-stockholm-900x675

Bastun är framtagen på uppdrag av Riksbyggen får att vara en symbol för pånyttfödelse i och med Kirunas omfattande flytt på grund av utvinningen av järnmalm.
– Med Artipelags unika skärgårdsmiljö kommer Solar Egg fungera som en mötesplats för att diskutera klimat och hållbar samhällsutveckling, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Bostad Stockholm/Uppsala/Norr.

_DSC3915

05.-solar-egg-aggbastun-stockholm-900x675

Solar Egg rymmer upp till åtta personer och är tillverkat av guldfärgad rostfri spegelplåt där dess fasetterade form bryter upp den omgivning det reflekterar i en mångfald av olika spegelbilder. Interiören är utformad av trä där väggpaneler och golvtrall är gjorda i furu och laven av asp. I centrum av ägget står det vedeldade och hjärtformade bastuaggregatet som är tillverkat av järn och sten.

02.-solar-egg-aggbastun-stockholm-900x600

Solar Egg kommer stå hos Artipelag till och med 4 Mars 2018.

Foto: Futurniture.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • 05.-solar-egg-aggbastun-stockholm-900x675 Succébastun Solar Egg på väg till Stockholm och Artipelag

  Bastun Solar Egg blev snabbt en succé efter dess invigning i Kiruna den 7 april 2017. Nu är den på väg till Stockholm och Artipelag, och utställningen I stormens öga blir därmed komplett. Solar Egg är skapad av konstnärerna Bigger & Bergström och är en upplevelse utöver det vanliga. Konstverket som skapat viral succé och vunnit […]

 • Drugstore_3304 Sofistikerad lyx

  Har man lyckats placera sig på en av de bästa platserna i Paris, längst upp på den nästan två kilometer långa avenyn Champs-Élysées, är det nästan självskrivet att man har varit en av Paris främsta trendsättare i mer än 60 år. Så när restaurangen som ligger i det ikoniska shopping- och underhållskomplexet Publicis Drugstore skulle […]

 • rumdesign_1706_001_A Rum Designs maffiga sommarnummer

  Missa inte Rum Designs maffiga sommarnummer! För att klara sommarens lata dagar i solen, sängen, på flyget eller i sommarhuset har vi fyllt nummer 6 med massor av inspiration och läsning som varar länge: extra många sidor sommarhem, stor färgspecial om hur du inreder för ett färgstarkt hem, Londonguide, intervju med italienska Seletti, hur du inreder med konst och […]

 • Fiona Operfekta kvinnor ställs ut

  För er som befinner er i Stockholm 21-24 maj visas konstutställningen Törstiga Hjärtan av Emelie Sandahl på ett av stadens nyöppnade it-ställe, Hobo Hotell. Emelie Sandahl målar i akryl och använder en särskild skrap- och tryckteknik för att få fram rätt känsla av operfekta personligheter. Törstiga Hjärtan visas på Hobo Hotells yta Spaceby, Brunkebergstorg 4, Stockholm.