Sofistikerad lyx

Har man lyckats placera sig på en av de bästa platserna i Paris, längst upp på den nästan två kilometer långa avenyn Champs-Élysées, är det nästan självskrivet att man har varit en av Paris främsta trendsättare i mer än 60 år. Så när restaurangen som ligger i det ikoniska shopping- och underhållskomplexet Publicis Drugstore skulle ändra signatur, blev det Tom Dixons designbyrå Design Research Studios DRS som tog sig an projektet i den franska huvudstaden.


Drugstore_3304

Den nya restaurangen, som fått namnet Le Drugstore, har minst sagt stora skor att fylla. Dess föregångare öppnades 1958 av Marcel Bluestein-Blanchet och designades för att ta amerikansk service- och barkultur till den franska publiken. Komplexet, som hölls öppet till klockan två på natten, erbjöd allt från böcker, bakverk och smycken till cigarrer och champagne. Med sin fantastiska utsikt över Triumfbågen befinner sig Le Drugstore och dess terass (öppet året runt) i hjärtat av detta lyxkomplex.

Drugstore_3049

Drugstore_3261_b

När DRS tog sig an det ikoniska stället började de med att riva ut hela inredningen för att ersätta den med design i ärliga, naturliga material utvalda för att med tiden få en vacker patina. Väggarna kläddes i vackert trä och den tonsättande, unika marmorbaren kompletterades med textilier i djupa oxblodstoner och mässingsarmaturer som tillsammans utgör en modern flirt med det glamorösa och sofistikerade 1950-talet.

Drugstore_3333Drugstore_3287

Loungen ramas in av en stor bokhylla i mässing och glas, vilket ger intima ytor och minskar bullret från butikerna. En exklusiv kollektion av stolar har designats speciellt för Le Drugstore. Stolarna, som är gjorda i stål och läder, är inspirerade av originalmöblerna som designades för Publicis Drugstore av den hyllade 1950-tals-designern Mathieu Matégot. I loungen visas en samling av Tom Dixons Micro Wingback fåtöljer upp.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Nyheter

 • 05.-solar-egg-aggbastun-stockholm-900x675 Succébastun Solar Egg på väg till Stockholm och Artipelag

  Bastun Solar Egg blev snabbt en succé efter dess invigning i Kiruna den 7 april 2017. Nu är den på väg till Stockholm och Artipelag, och utställningen I stormens öga blir därmed komplett. Solar Egg är skapad av konstnärerna Bigger & Bergström och är en upplevelse utöver det vanliga. Konstverket som skapat viral succé och vunnit […]

 • Drugstore_3304 Sofistikerad lyx

  Har man lyckats placera sig på en av de bästa platserna i Paris, längst upp på den nästan två kilometer långa avenyn Champs-Élysées, är det nästan självskrivet att man har varit en av Paris främsta trendsättare i mer än 60 år. Så när restaurangen som ligger i det ikoniska shopping- och underhållskomplexet Publicis Drugstore skulle […]

 • rumdesign_1706_001_A Rum Designs maffiga sommarnummer

  Missa inte Rum Designs maffiga sommarnummer! För att klara sommarens lata dagar i solen, sängen, på flyget eller i sommarhuset har vi fyllt nummer 6 med massor av inspiration och läsning som varar länge: extra många sidor sommarhem, stor färgspecial om hur du inreder för ett färgstarkt hem, Londonguide, intervju med italienska Seletti, hur du inreder med konst och […]

 • Fiona Operfekta kvinnor ställs ut

  För er som befinner er i Stockholm 21-24 maj visas konstutställningen Törstiga Hjärtan av Emelie Sandahl på ett av stadens nyöppnade it-ställe, Hobo Hotell. Emelie Sandahl målar i akryl och använder en särskild skrap- och tryckteknik för att få fram rätt känsla av operfekta personligheter. Törstiga Hjärtan visas på Hobo Hotells yta Spaceby, Brunkebergstorg 4, Stockholm.