Dansk design med lekfull och humoristisk touch

Strups är ett danskt design- och livsstilsvarumärke som grundades av Camilla Bjerre som har en bakgrund som grafisk designer. Hennes kärlek till enkla och grafiska uttryck med en lekfull och humoristisk touch återspeglas i alla produkter. Camilla Bjerre har sedan 2003 arbetat som frilansande grafisk designer för olika företag, men har nu tagit sin kreativitet vidare. Hon började rita björnmotiv och plötsligt hade hon skapat en populär tygväska – det blev starten för Strups.

Nu driver hon sitt designföretag som är i sitt fjärde år, där hon säljer affischer, glasvaser med läderhölje och hennes populära kransring i mässing.
– Saker som man inte behöver ha, men som är bra att ha. Saker som kan berika ditt liv, säger hon.
Vi på blev först kära i de dansande björnarna, varje björn är handgjord och laserskuren ur tunn plywood, och gjord med stor kärlek!

Nu i juletider har Strups  mässingring med läderband uppmärksammats i många bloggar och den har en perfekt kombination av funktionalitet och elegans. Den är inte bara vacker utan den är även funktionell då den kan användas på flera olika sätt.  Vanligast är att den smyckas med grönska eller blommor, men
den kan även hängas i badrummet eller köket för handdukar och kökshanddukar, eller användas som hängare för sina favoritsmycken och accessoarer. Är du på jakt efter en julklapp som kommer uppskattas av den designpassionerade så finns det en uppsjö av produkter hos Strups, ni kan köpa dem hos
bla. Designtorget eller på strups.com.

Text: Sofia Andrén & Therése Nyström @evenstevenagenturer

Foto: Strups & Tobias Sjödin


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *http://magasinetrumdesign.se

Designsnack

 • Skärmavbild 2017-05-10 kl. 16.44.02 SMYGLÄSNING Beckmans – dokuföljetong

  Del 2 – Från studentkorridor till parkbänk Nästa nummer ligger i tidningshyllan 24 maj, men redan nu bjuder vi på smygläsning.   Det har blivit dags för nästa del i vår dokuföljetong där vi följer åtta talanger från designskolan Beckmans. I den här delen har Märta och Sanna fått i uppdrag att göra en parkbänk. Text SOFIA […]

 • ikea5 AVSIKTLIG , EN FORMSTARK NYSTART

  Ikea och 10-gruppen År 2015 bestämde sig de återstående medlemmarna i det ikoniska designkollektivet att det var dags för en förändring. Trots att det fortfarande gick bra för 10-gruppen så ville de lämna över stafettpinnen. Förfrågan gick till Ikea som nu är förvaltare av en stor del av 10-gruppens mönsterskatt. Fritt från nostalgi Samarbetet med 10-gruppen är ingen […]

 • headdes Designtorget och Beckmans väcker tankar kring hållbarhet

  För tredje året i rad presenterar Designtorget och Beckmans Designhögskola sitt samarbete för att ge unga formgivare en möjlighet att redan på ett tidigt stadium arbeta med branschanknuten produktion.

 • stilleben Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.