Juldukning när modeskapare får bestämma

Rum Design åkte till Köpenhamn för visningen av Royal Copenhagens julbord, som traditionsenligt dukats upp på flaggskeppsbutiken på Amagertorv 6. För femtiotredje gången bjuder den danska porslinstillverkaren in kändisar, kungligheter och en blandning av kreativa personer att duka ett bord och skapa en scenografi som speglar tiden och dess flyktighet. I år är temat mode och sex olika modeskapare har bjudits in för att göra sina tolkningar av julbordet. Resultatet är sex kreativa och helt och hållet olika julbord, som inspirerar oss att våga ta ut svängarna i våra juldukningar.

royalcop8

Designer Ole Yde fascineras av stora historiska personligheter och i det här fallet var det Marie Antoinette som inspirerade en juldukning med överdådighet i sann Louis XVI-anda. En riktig brakfest med bord dukat med Flora Danica, Royal Copenhagens mest kungliga servis.

Rikke Baumgarten och Helle Hestehave skapade ett dekonstruerat julbord i sin älsklingsfärg blått. Den surrealistiska dukningen inspirerar ett nytt sätt att se på julfirande och julpynt.

Till vänster juldukning av Charlotte Eskildagen, grundare av Designers Remix, som med sin känsla för modernitet och konceptuell enkelhet bjuder till ett helt rosa universum. Uppdukat med Royal Copenhagens servis Vit Räfflad, för dess enkelhet och modernistiska uttryck.
Till höger närbild på juldukning av Mark Tan, som skapat ett labyrintiskt snigelhus, med inspiration i gemenskapen och glädjen som ett dukat bord skänker sina gäster. Med en dukning helt i vita nyanser har han skapat en harmonisk julkänsla. Här nedan syns bordet i sin helhet.

royalcop9 Bordet är uppdukat med servisen Vit Räfflad och Arje Griegsts servis Konkylie.

royalcop7
Cecilie Bahnsen har hämtat inspiration i gamla julminnen och tillfällen då hon blev hämtad av sin pappa på flygplatsen för att fira julen med familjen. Idag bor hon i London tillsammans med sin engelska partner och i hennes julbord flyter jobb och privatliv samman i en blandning av skandinaviskt lugn och engelsk elegans.

royalcop4
Leyla Piedayesh står bakom julbordet De tre vise männens fest, som är en fröjd för alla sinnen. Hennes överdådiga juldukning har tydliga orientaliska influenser, julen handlar om att dela, därför serveras maten på stora fat. Mellanösterns traditioner möter en samtida skandinavisk estetik.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *http://magasinetrumdesign.se

Inspiration

 • royalcop_header Juldukning när modeskapare får bestämma

  Royal Copenhagen bjöd in till visning av deras julbord, som traditionsenligt dukats upp i flaggskeppsbutiken i Köpenhamn. I år var temat mode.

 • blankethead Vinterns mest värmande design

  Vi väljer fem favoritplädar att värma oss under då kölden biter tag.

 • pytagohead Med inspiration från en ekvation

  Pythagoras är ett nytt hyllsystem från Maze med många olika kombinationsmöjligheter, inspirationen kommer från Pythagoras ekvationen och gör det möjligt att mixa och matcha helt utifrån sina egna behov.

 • sytlingpool-headmall Skönt poolhäng

  Dags för uteliv och härliga sommardagar. Med mjuk textil i snygga mönster kan du maximera stunderna vid poolen eller i loungjehörnan. Slösa med kuddar och plädar som förhöjer stilen och känslan av avkoppling.