Vinterns mest värmande design

Den senaste veckan har Kung Bore tagit ett järngrepp om oss och visat att vintern verkligen är här. Men det finns ingen årstid som har så mycket mysfaktor som just vintern, och då finns det inget bättre än att krypa upp i soffan och värma sig under en pläd. Därför har vi valt ut fem favoriter som vi vill värma oss under när vi känner oss frusna.

1. Tindra heter denna vackra pläd från Design Lina Johansson. Den är tillverkad i ull från Nya Zeeland och vi älskar dess geometriska mönster. Pläden är vändbar och finns i tre olika färger: rosa, gul och blå. Pris: 1 400kr

2. Pläden ‘Girard Blanket Diagonals’ från Vitra är gjord i 100% jacquardvävd merinoull. Denna pläd ingår i en serie formgiven av Alexander Girard. Plädarnas tvåtonade mönster skapades ursprungligen som motiv avsedda för tapeter, tyger och kuddar. I samarbete med Girards familj har nu dessa mönster blivit till plädar och tagits upp i produktion av Vitra. Pris: 3 675 kr.

3. Ferm Livings mjuka pläd ‘Mohair Throw’ är tunn och fint vävd. Den känns exklusiv och är mycket varm. Tillverkad i mohair, ull och nylon och finns i tre olika färgställningar och mönster: grå, röd eller blå. Pris: 1 900 kr.

 

4. Ikoniska pläden ‘Cross Blanket’ av Pia Wallén är tillverkad av ekologisk bomull från Peru. Bomullen produceras i samarbete med ett svenskt företag som tillverkar bomull på ett miljövänligt sätt i Peru sedan 1986. Cross Blanket är en yngre släkting till den numera världskända Crux Blanket som skapades 1991. Finns i flera färger och det senaste tillskottet i serien är Kamel. Pris: 1 800 kr.

5. ‘Forma’ från AYTM är en tunn och lätt pläd som är mycket värmande i kyliga stunder. Tillverkad i ull och med ett utstickande grafiskt mönster. Finns i färgerna light grey/black och forest/pale mint. Pris: 1 639 kr.

Text: Therése Nyström och Sofia Andrén @evenstevenagenturer


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *http://magasinetrumdesign.se

Inspiration

 • royalcop_header Juldukning när modeskapare får bestämma

  Royal Copenhagen bjöd in till visning av deras julbord, som traditionsenligt dukats upp i flaggskeppsbutiken i Köpenhamn. I år var temat mode.

 • blankethead Vinterns mest värmande design

  Vi väljer fem favoritplädar att värma oss under då kölden biter tag.

 • pytagohead Med inspiration från en ekvation

  Pythagoras är ett nytt hyllsystem från Maze med många olika kombinationsmöjligheter, inspirationen kommer från Pythagoras ekvationen och gör det möjligt att mixa och matcha helt utifrån sina egna behov.

 • sytlingpool-headmall Skönt poolhäng

  Dags för uteliv och härliga sommardagar. Med mjuk textil i snygga mönster kan du maximera stunderna vid poolen eller i loungjehörnan. Slösa med kuddar och plädar som förhöjer stilen och känslan av avkoppling.