Stilfulla arbetslampor

 

 

 1. SUPERKLASSIKERN AJ bordslampa, designad av Arne Jacobsen för Louis Poulsen. Skärmen går att rikta och lampfoten har en hålighet som ursprungligen var avsedd för en askkopp, 6 015 kr.
 2. OMTYCKT LAMPMODELL med retrokänsla. Det smäckra stativet är i mässing med en lackad lampskärm i typisk 50-talsmodell. Designad av Greta Magnusson Grossman 1947 för Gubi, 4 195 kr.
 3. SMART SKRIVBORDSLJUS med två riktade ljuskällor. Design Jon Eliasson för By Rydén, 2 499 kr.
 4. DEN KLASSISKA LAMPAN Flower Pot VP4 med en tidlös form. Den globformade lampan sprider ett bra arbetsljus. Från &tradition, design Verner Panton 1969, 2 995 kr.
 5. DEN DESIGNSÄKRA LAMPAN Tab är formgiven av Edward Barber & Jay Osgerby för Flos. Med den vridbara skärmen är den perfekt på arbetsbordet, 3000 kr.

Av Lisa Kruse
http://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • headtapet Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • haddhs 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • stilleben Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • arbetslampor_head Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.