En av Sveriges största formskatter på Millesgården

I Millesgårdens stora sommarutställning sätts formgivaren och konstnären Josef Frank (1885-1967) in i ett konsthistoriskt sammanhang. Utställningen består av fyra delar.

I Konsthallens stora sal presenteras Josef Frank som formgivare och mönsterkonstruktör. I det inre galleriet visas ett stort antal akvareller av Josef Frank, en tidigare okänd sida av formgivarens skapande som även presenteras i en nyutgiven bok.

Anne hus, inrett av Svenskt Tenn och Josef Frank, öppnas så att besökare kan komma in i rummen, och Franks inredningsidéer presenteras i texter.

Den fjärde delen av utställningen är sommarrabatter och blomsterarrangemang på Nedre Terrassen, inspirerade av Josef Franks mönster och målningar, skapade av landskapsarkitekten Ulf Nordfjell (notera att denna del av utställningen inte kan beskådas förrän sommarblommorna blommar, beroende på väder och vind, uppskattningsvis i slutet av juni).

Utställningen Josef Frank- möbler, mönster och måleri går att besöka på Millesgården fram till den 2 oktober 2016.
Konst & kultur

 • HEM
Petrus Palmér
februari 2016
Stockholm Max Lamb och groteskerna

  ”Groteskt” är ett av orden som Max Lamb använder om sin designgärning. Såväl mode- och designvärlden fascineras av den unge brittens konstliknande möbler som kom på blixtvisit till Stockholm innan sommaren. Text Sofia Hallström (Acne Studios flaggskeppsbutik på Madison Avenue i New York) Det ser nästan förhistoriskt ut. Grovhugget, rått och skulpturalt – britten Max Lamb […]

 • Fiona Operfekta kvinnor ställs ut

  För er som befinner er i Stockholm 21-24 maj visas konstutställningen Törstiga Hjärtan av Emelie Sandahl på ett av stadens nyöppnade it-ställe, Hobo Hotell. Emelie Sandahl målar i akryl och använder en särskild skrap- och tryckteknik för att få fram rätt känsla av operfekta personligheter. Törstiga Hjärtan visas på Hobo Hotells yta Spaceby, Brunkebergstorg 4, Stockholm.

 • Konstnären och graffitimålaren Caroline Falkholt. Foto Claudia Fried. Alltid i rörelse

  Utställningen Sculpture Motion på Wanås Konst i Skåne kretsar kring rörelse, där ingår allt fåra rörliga objekt till rörelse som social aktion och upplevelser bortom det visuella. Amerikanske koreografen William Forsythes konstnärskap är en utgångspunkt för utställning som bland annat också innehåller ett storskaligt verk av Carolina Falkholt. Utställningen pågår 7 maj till 5 november.

 • Edmund de Waal "New ground" (2015). Keramiskt fokus

  Den ene skapade i keramik och den andra målade av keramik. Men de två kultkonstnärerna Edmund de Waal och Giorgio Morandi har mer gemensamt, vilket syns tydligt i vårens stora utställning på Artipelag på Värmdö i Stockholm; den långsamma eftertänksamheten. Utställningen visas 7 april till 1 oktober.