Inred med grönska

Att inreda med gröna växter har blivit ett mer intressant tema under de senaste året, efter att ha varit borta ur inredningssammanhang en längre tid. Allt oftare ser vi hur grönskan prunkar i inredningsreportagen, och det finns ingen hejd på odlingslusten hemma.

För att få till en stilsäker plats för dina gröna växter finns en hel del fina inredningsdetaljer att hålla ögonen på. Samla dina krukor på ett växtbord som blir ett fint levande stilleben i rummet. Här kan årstidens blommor samsas och bytas ut under året. Amplar i fönstret har vi inte sett på ett tag men nu svämmar butikerna över med upphängningsanordningar för växer i våra fönster. Orkidéer är ju en hängande planta från början, så den blir fin hängande i en ampel till exempel. Växtväggar med levande grönska syns allt oftare även i privata inredningar numera. Att få till en grönskande vägg är inte så svårt och det blir dessutom ett hälsosamt inslag i rummet. Växter och snittblommor tillför en fräsch känsla och kan även betona en inredningsstil. Till exempel har kaktusen fått ett uppsving som inredningsväxt, och är många inredares favorit just nu. En växt med mycket attityd, och ett exempel på hur växter kan förstärka en personlig inredning.

 1. VÄXTPLATSEN Den flexibla sektionshyllan från Muuto blir en bra och dekorativ samlingsplats för växter.
 2. GLASKUPORNA Baba från Klong är formgivna av Sofia Almqvist. Perfekta små växthus för det som gror, eller ett fint tittskåp med dekorativa växter.
 3. ETT TRÅKIGT HÖRN i rummet kan förvandlas till en livligt grönskande oas. Den små bord eller piedestaler i olika höjd trivs växterna och arrangemanget blir ett vackert blickfång. Rummet vägga är här målade med en mild grön nyans från Alcro som förstärker vårkänslan året om.
 4. VATTENKANNA i mässing, design Broberg & Riddarstråle för Klong.
 5. DE METALLGLÄNSANDE ytterkrukorna på ben, med årstidens grönska, blir snygga inredningsdetaljer i rummet. Från Ferm Living.
 6. PLANTERA MERA Den generösa planteringskrukan Tivoli i aluminium passar bra både i trädgården eller på balkongen. Krukan är designad av Nina Jobs och Stina Sandwall för SMD.
 7. I DE MJUKA KRUKORNA Garden Drop från Urbanero kan du plantera ditt lilla träd direkt i påsen. Krukan har hämtat sin form från vattendroppens som är grunden för allt liv och grönska. Krukan har ordentlig plats för rötter och jord.
 8. I BORDET från Cult Design tänkte man på att ta med grönskan redan när man designade modellen.
 9. VÄXTBORD på hjul. En möbel som gör det lätt att arrangera årstidens växter. Från House Doctor.http://magasinetrumdesign.se

Månadens önskelista

 • Miami_Head Inred i uttrycksfull Miami-stil

  Här gäller det att ta ut svängarna och på ett sofistikerat sätt mixa material och mönster.

 • Grafiskr_head Grafiskt

  Att skapa en inredning utifrån en bas av svart och vitt är mångas önskan. Just nu ser vi många inredningsdetaljer och material med grafisk inspiration som gärna får ha en touch av hantverkskänsla över sig. Handtryckta mönster, handskrivna texter och handvävda tyger. Allt i en stillsam ickefärg av svart och vitt. Tillsammans skapar det dock […]

 • grönt_head Inred med grönska

  Att inreda med gröna växter har blivit ett mer intressant tema under de senaste året, efter att ha varit borta ur inredningssammanhang en längre tid. Allt oftare ser vi hur grönskan prunkar i inredningsreportagen, och det finns ingen hejd på odlingslusten hemma.

 • Nordiskt_head Nordiskt

  Den ljusa nordiska stilen som man utanför Sverige ofta kallar The Nordic Light, är en uppskattad och eftertraktad inredningsstil. För att skapa den rätta känslan och harmonin i rummen är basen en vit eller mycket ljus färgskala. Blanda gärna det vita med ljusa pasteller och olika neutrala nyanser som beige, grått och brunt. Möbler med […]