Hotellkänsla

Den avkopplande men samtidigt eleganta hotell-looken är en omtyckt och eftersträvad stil för många idag. Vi reser mycket både i jobb och på fritiden, och inspireras av de kontinentala miljöerna som hotellen erbjuder. För att skapa den internationella hotellstilen satsar man på en sober, nedtonad och enfärgad palett.

Materialvalen är viktiga. Inred med mjuka, naturliga textilier som sammet, linne och siden. Möbleringen får gärna ha en känsla av lounge med stoppade och bekväma sittplatser.

En ottoman, schäslong eller dagbädd passar fint. Golven kläs gärna med mjuka mattor, heltäckande eller lager på lager. Den mjuka känslan under fötterna skapar en upplevelse av avkoppling och lyx. Sovrummet har en framträdande roll i att skapa hotellstilen fullt ut. Här gäller att ösa på med mycket kuddar, vackra överkast och filtar, gärna ton i ton. En klädd sänggavel med djuphäftade knappar ramar in hotellatmosfären.

Matplatsen får gärna ha stolar med klädd sits och mjuka sittdynor. Fönstren kläs med långa, svepande gardinvåder. Inred sedan rummen med personligt utvalda reseminnen, konst och fotografier i enhetliga ramar, och placera ljuspunkter på strategiska platser som skapar stämning i rummet.

Satsa på många bordslampor och levande ljus i vackra ljuslyktor, gärna med rumsdoft – det förhöjer atmosfären. Hotellstilen har en tidlös och internationell betoning, men blir högst personlig med inredningsdetaljerna som du väljer att dekorera med.

 1. Lampan med perforerad skärm i metall, från Kamelo.
 2. Jubileumsskål i glas från Holmegaard.
 3. Vasen Orb, formgiven av Viktor Erlandsson för Klong.
 4. Den mjuka mattan Fogg från Kasthall ger en skön känsla under fötterna.
 5. Skön sovrumsatmosfär med hotellkänsla, sängen Mezzo från BoConcept.
 6. Överkast i mustig turkos nyans, från Mimou.
 7. Storm bordslampa från Marklund.
 8. Taklampan Skygarden, design Marcel Wanders för Flos.http://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • headtapet Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • haddhs 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • stilleben Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • arbetslampor_head Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.