Årets Rum designvecka

Den här veckan, 19-22 oktober, har Årets Rum Designvecka pågått. Årets Rum Designvecka anordnas inför Årets Rum 2016 och består av fyra datum där vardera tidning på vårt förlag It Is Media fyller en varsin kväll med spännande innehåll. Dessutom presenteras jurymedlemmarna för priset Årets Rum 2016, som äger rum på Berns den 8 februari 2016. Mer information om priset, galan och designveckan kan du läsa på Årets Rums hemsida.
Veckan startade med tidskriften Rums konst-och arkitekturkväll på Galleri Wetterling, i tisdags höll magasinet Rum Hemma en designmiddag på Berns med 25 exklusivt inbjudan gäster inom designvärlden, ikväll har tidningen Nya Rum ett designsnack på Nordiska galleriet och imorgon kväll avslutar vi på Rum Design med 1-årsjubileum och fest på möbelbutiken Christians.
 jubileum
Torsdagen den 22:a oktober firar magasinet Rum Design även sitt 1-årsjubileum under Årets Rum Designvecka. Du som kommer till jubileumskvällen på Christians i Stockholm har chans att vinna de här små dyrgriparna. Miniatyrstolen Vitra Eames Plastic RAR Gungstol eller designlampan Two of us bordslampa från By Rydén, design Åsa Gessle. Lycka till!

 För bilder och filmer från förra årets Designvecka och Årets Rum 2015, spana in Årets Rum hemsida. http://magasinetrumdesign.se

Nyheter

 • market_press2_credit-jean-baptiste_beranger Nu öppnar Market Art Fair på Liljevachs

  Nu är det dags för årets upplaga av Market Art Fair 13-15 april och som i år är tillbaka på Liljevalchs konsthall, på Djurgården i Stockholm. Ett urval av de främsta gallerierna och konstnärerna från hela Norden presenteras och vi fick en pratstund med Carl M. Sundevall, som tillsammans med Lars Nittve håller i trådarna. […]

 • Hem_2018_3 Mode möter inredning

  Mode mötte inredning och arkitektur när Hem lanserade filten Vienna Throw. Det är den milanbaserade modedesignern Arthur Arbesser som står bakom filten och designen som är hans fjärde filtdesign för Hem. Med Vienna Throw återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria, och mer specifikt den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och Wiener […]

 • Layered_Eclectic_Collection_5_006 Eklektiskt från Layered

  Under möbelveckan i Stockholm presenterar Layereds grundare Malin Glemme en ny kollektion med soffor, fåtöljer, mattor och puffar. Den nya kollektion heter ”The Eclectic collection” och visas tillsammans med Stockholms Auktionsverks antikviteter från deras online-auktion. Dessutom öppnar Layered en pop up-butik mellan den 9-11 februari på Stockholms Auktionsverk. Här ser ni bilder från Layereds kollektion, […]

 • Rose Chair Walnut 01 Massproductions Rose Chair utmanar möbelbranschen

  Under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Massproductions Rose Chair, designad av Chris Martin. Den eleganta loungefåtöljen är utvecklad med hjälp av industriell produktion och nya tekniker, där såväl material som form utmanats. Rose Chair lanseras i fyra utföranden, Svartbetsad Ek, Valnöt, Lönn samt en kulör som Chris Martins dotter Rose själv kommer att […]