Strålande lampor

Formstarka lampor kan verkligen lysa upp ett rum. Vi har samlat några väldesignade klassiker som säkrat stilen i många hem. Från Flowerpot av Verner Panton, till Copper Pendant av Tom Dixon.

1. En stilsäker belysning i många professionellt inredda miljöer är den bubbliga lampan Taraxacum designad 1988 av Achille Castiglioni för Flos. En tidlös och tongivande pjäs i rummet, 36 915 kr.

2. Den mässingsblanka taklampan Coppar Bronze Pendant från Tom Dixon ger ett skulpturalt uttryck i rummet. Med en kopparblank insida skänker den ett varmt sken över bordet 45 cm i diameter, 5 890 kr.

3. Lampan Symbal formgiven av Helena Svensson för BSweden har hämtat inspirationen från musikens värld. Formen som påminner om instrument skapar ett intressant och elegant utryck i rummet,  5 220 kr.

4. En unik och minimalistisk belysning som tillför rummet en industriell känsla. Lampan Kvist är formgiven av Jonas Bolin för Örsjö Belysning och finns med olika antal armar. Inspirationen hämtade Jonas från det vårdträd han planterade åt sin son, 15 135 kr.

5. Lampan Flowerpot formgavs redan 1969 av Verner Panton. Formen som består av två halvcirklar som möts ger en sfärisk rymdkänsla. En stilsäker favorit på hyllan eller bordet,  2 895 kr.
http://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • headtapet Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • haddhs 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • stilleben Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • arbetslampor_head Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.