Industri

Det är många som älskar den lite råa, tuffa industristilen. För att skapa den rätta känslan och få ihop helheten i den här stilen finns nyckeln i materialen och detaljerna. Hit hör metallprylar i zink och plåt, fyndade vintagemöbler med patina, betong och råa ytor samt en nedtonad färgskala i grått, svart och vitt. Inspirationen hämtas gärna från takåsarna i Paris där den här stilen har ett starkt fäste.

Några av de viktigaste inredningsdetaljerna som betonar känslan, är lampor, plåtskåp, bokstäver, skyltar och fyndade fabrikspallar. Matbordet får gärna ha en grov träskiva på ett underrede av metall. Den klassiska Tolixstolen är populärare än någonsin och är ett säkert kort för att förstärka industrikänslan i köket. Här får väggarna gärna kläs i vitt kakel med mörka fogar för att skapa en atmosfär av fabrikslokal och verkstad. Grunden i denna stil är att materialen och föremålen ska kännas patinerade, slitna och använda.

Textilierna lyser däremot med sin frånvaro. Finns de är det i en sober och neutral färgskala i rena material som linne. Väggar och hyllor får gärna exponera fotografier i svart/vitt, inramade i svarta ramar med motiv av storstäder, familj eller byggnader. Industristilen är en personlig och spännade stil som ger utrymme för kreativa inslag.

 1. Sittdynor i sammet från Tine K, 450 – 650 kr.
 2. Lampan Pedrera ABC från Gubi, 1 930 kr.
 3. Plåtskåp från Wohnzimmer. 4 500 kr.
 4. Stolen Tolix från Svenssons i Lammhult, 2 390 kr.
 5. Miljö och produkter från House Doctor.
 6. Väggfack i zink från Granit, 169-189 kr.
 7. Lampan Wallmet från Tine K, 1 935 kr.http://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • headtapet Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • haddhs 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • stilleben Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • arbetslampor_head Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.